Direcció General de Comunicació

Pla japo

El Govern aprova el Pla Japó 2012-2015 amb l'objectiu de consolidar la bona relació entre ambdós països

query_builder   15 octubre 2013 17:14

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla Japó 2012-2015 amb l'objectiu de consolidar la bona relació entre ambdós països

  • El Pla Japó és una eina de treball i coordinació que estructura la relació entre institucions catalanes i japoneses, i permet el seguiment i l’avaluació de les iniciatives endegades
  • El Japó és una prioritat estratègica en la política exterior de Catalunya
El Govern ha aprovat el nou Pla Japó 2012-2015, elaborat amb la col•laboració del Consolat General del Japó a Barcelona.  Es tracta de la renovació del Pla Japó 2009-2011, que va suposar una primera experiència amb un país concret, amb un balanç del tot positiu.

El propòsit d’aquesta iniciativa és consolidar, per una banda, el paper protagonista del Japó per a Catalunya i, per l’altra, la presència i el prestigi de Catalunya en aquest país.

El Pla Japó del Govern és una eina de treball i coordinació que estructura la relació entre institucions catalanes i japoneses, i permetent el seguiment i l’avaluació regulars de les diferents iniciatives endegades. També té com a funció aglutinar  les accions de col•laboració entre Catalunya i el Japó promogudes per institucions, organismes i entitats, millorant-ne la coordinació i creant sinèrgies.

El Govern de la Generalitat du a terme un esforç especial per consolidar les relacions amb Àsia i el Pacífic. Fora del context euromediterrani, Àsia-Pacífic constitueix un eix d’actuació de primer ordre i una prioritat estratègica en la política exterior de Catalunya.  En aquest context, el Japó és un dels països amb qui Catalunya ha mantingut llaços d’amistat més sòlids i perdurables.

Quatre grups de treball sectorials

El Comitè de Reforç és el principal instrument de seguiment i coordinació de les relacions del Govern català amb el Japó i té la voluntat d’incorporar representants d’administracions, institucions i organismes amb un paper rellevant en les relacions amb el Japó. El Comitè es reuneix en sessions plenàries anualment i de manera permanent en Grups de Treball sectorials.  Actualment hi ha quatre àmbits grups de treball: el Grup Empresa, el Grup Turisme, el Grup Universitats-Recerca i el Grup Cultura.

De les 35 accions del primer Pla Japó s’ha passat a les 43 actuals. Entre les accions previstes n’hi ha de promoció empresarial, captació d’inversions, col•laboració turística, mobilitat d’estudiants, missions editorials, i intercanvis culturals i gastronòmics.

1  

Fitxers adjunts

Pla Japó

Pla Japó
PDF | 704

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia