Salut

Més de 200 professionals sanitaris es reuneixen per compartir experiències impulsades en el marc del Pla de Salut 2011-2015

query_builder   16 octubre 2013 19:26

event_note Nota de premsa

Més de 200 professionals sanitaris es reuneixen per compartir experiències impulsades en el marc del Pla de Salut 2011-2015

El conseller de Salut clausura la Jornada del Pla de Salut de la Catalunya Central
 
L’experiència sobre l’abordatge del pacient crònic complex a Osona es posarà en marxa a finals d’any i integrarà serveis sanitaris i socials per atendre els 3.000 pacients crònics complexos de la comarca
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha presidit aquesta tarda una jornada que ha tingut lloc a Montserrat en què han participat més de 200 professionals de les Regió Sanitària Catalunya Central amb l’objectiu d’analitzar el grau d’implementació i impulsar el desplegament del Pla de Salut 2011-2015. Ruiz ha aprofitat la sessió per agrair als professionals de salut la tasca que realitzen cada dia.
 
Els professionals i els proveïdors sanitaris de la regió han presentat alguns dels projectes que duen a terme al territori per tal de millorar l’atenció sanitària, la qualitat de vida de les persones i la sostenibilitat del sistema sanitari.
 
La Jornada ha començat amb una taula sobre Promoció i Prevenció de la Salut. Durant la tarda s’han exposat diferents experiències en l’àmbit de la telemedicina per millorar l’accessibilitat dels ciutadans a l’especialitat de dermatologia, malalties reumàtiques i de l’aparell locomotor. També s’ha parlat de l’abordatge de la salut mental i addiccions de forma compartida entre els nivells assistencials; del contínuum assistencial i l’autoresponsabilització del pacient; també s’ha presentat una experiència sobre l’abordatge del pacient crònic complex.
 
L’experiència sobre el pacient crònic complex s’està dissenyant per tota la Comarca d’Osona. Es preveu que es posi en marxa abans de finals d’any i s’adreçarà als 3.000 pacients crònics complexos de la comarca. Un cop es posi en marxa es preveu que els professionals de salut i de serveis socials treballin de forma completament coordinada per atendre aquest tipus de pacients.
 
La jornada ha tancat amb una taula rodona sobre l’Aliança Estratègica Vic-Olot-Campdevànol. Aquesta Aliança es va posar en marxa 2010 i és una de les estratègies més integrals de tot el territori. Fins ara els tres centres treballen de manera coordinada i han posat en comú alguns dels serveis assistencials i en aquests moments s’estan posant en marxa serveis de gestió conjunts. Aquest projecte ha de contribuir a la sostenibilitat del sistema a través de la millora de l’eficiència i de la qualitat.
 
Finalment la cloenda ha anat a càrrec de la secretària general del Departament de Salut, Roser Fernández; el director del CatSalut, Josep Maria Padrosa; el director general de Planificació i Recerca en Salut i president del Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut, Carles Constante, i el conseller de Salut, Boi Ruiz.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia