Educació

Ensenyament i SCA Hygiene Products signen un conveni per impartir el grau superior de Mecatrònica Industrial en modalitat dual

query_builder   17 octubre 2013 13:59

event_note Nota de premsa

Ensenyament i SCA Hygiene Products signen un conveni per impartir el grau superior de Mecatrònica Industrial en modalitat dual

 
  • Aquest cicle formatiu dual es realitzarà a l’Institut Jaume Huguet de Valls

 

  • L’objectiu és formar persones en el camp professional de la instal·lació i el manteniment industrials i millorar la qualificació professional del sector
Signatura conveni SCA
El Departament Ensenyament i SCA Hygiene Products han signat un conveni per impartir en modalitat dual el cicle formatiu de grau superior de Mecatrònica Industrial a l’Institut Jaume Huguet de Valls. L’objectiu és formar persones en el camp professional de la instal·lació i el manteniment industrials, i millorar la qualificació professional del sector.
 
El conveni l’han signat el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, i, en representació de SCA Hygiene Products SL, Serafín Borreguero i Josep Antoni Mata. A l’acte de signatura també hi han estat presents el secretari General de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, Rafel Castells, i el regidor d’Empresa i Ocupació de l’Ajuntament de Valls, Joan Carles Solé.
 
Els alumnes del cicle compaginaran la formació a l’Institut i a SCA: rebran una part de la formació al centre educatiu i una altra part a través d’una estada a l’empresa, que es formalitzarà mitjançant un contracte laboral o beca. La finalitat és que l’alumnat matriculat pugui compaginar els seus estudis amb una activitat productiva durant la durada del cicle i, d’aquesta manera, aprendre situacions reals de treball, adquirir experiència professional i millorar la seva ocupabilitat.
 
Així, l’alumnat participant en la formació dual del cicle de Mecatrònica Industrial podrà conèixer diferents tecnologies d’automatització, sistemes productius, sistemes elèctrics, mecànics, hidràulics, neumàtics i podrà adquirir les diferents competències relacionades amb l’automatització i el manteniment industrial.
 
Gràcies a aquest acord, Ensenyament adapta l’oferta d’FP dual a les necessitats de les empreses, millora l’ocupabilitat dels alumnes i referma el seu compromís amb el món empresarial. SCA, per la seva banda, intensifica la seva aposta per l’FP i la col·laboració amb l’Institut Jaume Huguet, que ja es va iniciar en cursos anteriors amb la participació de diversos alumnes al projecte SCA Student Program, que aglutina tots els convenis de pràctiques dels alumnes d’FP i d’estudis universitaris.
 
L’empresa SCA és una empresa de referència mundial en el sector.  Fundada el 1929 i amb seu central a Estocolm (Suècia), forma part de l’índex NASDAQ OMX Stockholm. El grup empresarial té uns 36.000 empleats. Actualment, a la planta de Puigpelat, dóna feina a més de 400 persones.
 
17 d’octubre de 2013

2  

Imatges

Signatura conveni SCA 1

Signatura conveni SCA 1 286

Signatura conveni SCA 2

Signatura conveni SCA 2 324