Empresa i Treball

INDÚSTRIA

Felip Puig posa l'empresa Honda com a exemple de l'aposta de les inversions estrangeres a Catalunya durant la inauguració del nou centre logístic

query_builder   17 octubre 2013 13:17

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Felip Puig posa l'empresa Honda com a exemple de l'aposta de les inversions estrangeres a Catalunya durant la inauguració del nou centre logístic

·     El conseller d’Empresa i Ocupació aposta per la “innovació, internacionalització, eficiència i sostenibilitat”  com a valors claus per a la reactivació econòmica del país

·      La multinacional japonesa Honda reforça la seva presència a Catalunya amb una inversió de 12 milions d’euros per aquest centre logístic que vol ser base d’operacions al Sud d’Europa i Nord d’Àfrica.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig,  ha inaugurat avui el nou centre logístic de la multinacional japonesa Honda, Honda Logistics Center, ubicat a la planta de Montesa Honda a Santa Perpètua de Mogoda.
 
Amb aquest nou centre la multinacional japonesa, vol reforçar la seva presència a Catalunya, on concentra les seves principals unitats de negoci, la planta de producció, la seu comercial i l’Honda Institut de Seguretat. La multinacional ha realitzat una inversió de 12 milions d'euros en aquest nou centre, que comptarà amb 49 treballadors. Actualment l’empresa dóna feina a més de 300 treballadors.
 
En el marc de la inauguració el conseller Felip Puig ha ressaltat la presència de les diferents filials d’HONDA a Santa Perpètua, el procés de transformació de la planta de Montesa Honda i la inauguració d’aquest centre logístic,  “que confirmen i renoven la seva aposta  per Catalunya com a seu de les seves operacions pel Sud d’Europa i Nord d’Àfrica, malgrat l’actual marc de dificultats econòmiques”.
 
El nou centre ocupa un espai de 24.000m2 i efectuarà funcions de magatzematge i processos de peces de recanvi per a les tres principals àrees de negoci del grup Honda: automòbils, motocicletes i productes de força, servint així a clients i concessionaris Honda a Espanya, Portugal, sud de França i els països del nord d'Àfrica. A més, el centre s'encarrega de la logística de motocicletes per al sud d'Europa.
 
En l’acte, el conseller ha assenyalat la” innovació, internacionalització, eficiència i sostenibilitat com a valors fonamentals en HONDA i  que defineixen el seu compromís amb la societat”. Valors que són la base per “construir un nou model econòmic” i que “són necessaris per la reactivació econòmica del país”. 
 
Puig ha ressaltat que "continuem tenint una bona base industrial en sectors tradicionals i emergents”, i “ reforçar-la i impulsar-la és el repte que ens hem proposat des del govern de la Generalitat”. El conseller d’Empresa i Ocupació ha explicat que la Generalitat, a través de la Direcció General d’Indústria, ha impulsat l'Estratègia Industrial de la Generalitat,  diferents línies d'actuació que tenen com a objectiu l’aposta “ per una indústria com a motor de desenvolupament, competitiva i eficient que s’adapti als diferents escenaris econòmics i a les noves pautes de consum”. Puig ha remarcat  que “Catalunya compta avui amb les eines necessàries per tenir èxit en aquest nou model econòmic”.
 
En la inauguració el conseller Puig ha estat acompanyat del president d’Honda Europe N.V, Koji Yamaguchi; el president de Montesa Honda S.A.U., Yukitoshi Fujisaka; el director d’àrea motocicletes d’Honda Motor Europe, Minoru Kato; i el director general d’Honda Logistics Center, Fidel López. També hi ha assistit  el cònsol general del Japó, Takashi Fuchigami; el director del Centre de Promoció de Negocis d’ACCIÓ al Japó, Akio Hayashiya; el secretari d'Empresa i Competitivitat, Pere Torres; i el primer tinent d’alcalde de Santa Perpètua de Mogoda, Joan Mestres, entre d’altres.


2  

Fitxers adjunts

El conseller Puig, en un moment de la visita a la planta d'Honda a Santa Perpètua de Mogoda

El conseller Puig, en un moment de la visita a la planta d'Honda a Santa Perpètua de Mogoda
JPG | 4270

El conseller Puig, durant la seva intervenció en la inauguració del nou centre d'Honda

El conseller Puig, durant la seva intervenció en la inauguració del nou centre d'Honda
JPG | 4505

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia