imatge web primària
El nou recurs didàctic de l’Institut d’Estadística de Catalunya apropa l’estadística als més petits perquè es comencin a familiaritzar amb l’estadística i en coneguin els conceptes bàsics, amb l’objectiu d’anar-los consolidant en cursos superiors. El web aprenestadistica.idescat.cat de primària s’estructura en 17 activitats pedagògiques i 8 animacions dinàmiques per treballar a l’escola, amb la tutorització dels mestres.
 
El director de l’Idescat, Frederic Udina, ha presentat avui el web davant de la Junta Central de Directors i Directores d’Educació Infantil i Primària de Catalunya, presidida pel secretari de Polítiques Educatives, Joan Mateo. Per a aquest projecte, l’Institut ha comptat amb el suport i la col·laboració del Departament d’Ensenyament, a través del Centre de Recursos per Ensenyar i Aprendre Matemàtiques (CREAMAT), que ha fet la revisió i el seguiment pedagògic dels continguts.
 
La novetat d’aquest web de primària és el Cens a l’escola: aquest recurs, inspirat en un model del Canadà, té com a objectiu que els alumnes contestin a un conjunt de preguntes organitzades per temes (dades personals, hàbits alimentaris, relació amb l’escola, ús de les tecnologies, hàbits familiars i socials...) i que després treballin les activitats proposades amb les seves pròpies dades. Per exemple, aprenen a calcular la mitjana o la moda de la seva alçada i a comparar-les amb les de la resta de la classe, de la seva comarca i de Catalunya.
 
Aquesta iniciativa complementa el web aprenestadistica.idescat.cat destinat als alumnes de secundària, que es va posar en marxa fa tres anys i que actualment compta amb més de 6.500 usuaris i 25.000 visites anuals. Per elaborar aquest segon recurs didàctic, l’Idescat també ha obtingut la col·laboració de més de 1.000 alumnes i 40 mestres de 7 escoles catalanes que el proppassat curs acadèmic van participar en la prova pilot del web i que han aportat les seves propostes de millora.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 70