Justícia

El Departament i el Consorci Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida col·laboraran perquè condemnats a TBC puguin complir la pena als equipaments de l'entitat

query_builder   17 octubre 2013 14:00

event_note Nota de premsa

El Departament i el Consorci Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida col·laboraran perquè condemnats a TBC puguin complir la pena als equipaments de l'entitat

El Departament de Justícia i el Consorci Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida han posat en marxa un acord de col·laboració per facilitar activitats per a l’execució de la pena de treballs en benefici de la comunitat (TBC), entre els quals s’inclouen tasques de suport i neteja per al manteniment del turó i dels edificis del Parc. El conseller de Justícia, Germà Gordó, i el president del Consorci i alcalde de Lleida, Àngel Ros, han estat els encarregats de signar aquest Conveni.
 
La col·laboració que s’estableix ara amb el Consorci s’inscriu en el marc de l’àmplia oferta de places per a l’execució de treballs en benefici de la comunitat que institucions públiques i privades sense ànim de lucre posen a l’abast del Departament de Justícia.
 
Entre altres coses, el nou Acord preveu la creació d’una comissió de seguiment que tindrà per objectiu vetllar pel bon desenvolupament dels programes d’execució de la pena, i estarà formada per professionals designats tant pel Departament com pel Consorci.
 
L'Acord també especifica que els programes individualitzats per al compliment dels treballs en benefici de la comunitat seran elaborats per un professional designat pel Departament de Justícia en col·laboració amb un professional del Consorci Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.
 
Els treballs en benefici de la comunitat són mesures penals alternatives, que tenen com a finalitat la reparació a la comunitat, per part de la persona penada, dels perjudicis causats pel fet delictiu que ha comès, mitjançant la seva col·laboració amb serveis d’utilitat pública i d’interès social.
 
En concret, a la demarcació de Lleida existeixen convenis amb 417 equipaments gestionats per 269 entitats, que ofereixen un total de 795 places per a la realització de mesures penals alternatives.
 
L’any passat, 686 persones amb residència a les comarques de Lleida van fer treballs en benefici de la comunitat, i 61 més van haver de complir altres tipus de mesures penals alternatives a l’ingrés a presó, per ordre d’un jutge, com a resposta a un fet delictiu. En total, es van realitzar 82.000 hores de treballs en benefici de la comunitat.

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la signatura amb el conseller Gordó i l'alcalde Ros

Imatge de la signatura amb el conseller Gordó i l'alcalde Ros
JPG | 48