·        El cap del Govern assegura que “sigui quina sigui la situació política, hem de seguir el nostre camí i no tenir por”
 
·        Artur Mas ha inaugurat aquest migdia l’ampliació del campus CETT-UB, a Barcelona
El president Mas, en un moment de la visita a les noves instal·lacions
El president Mas, en un moment de la visita a les noves instal·lacions
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha llançat aquest migdia una crida “a no tenir por i seguir el nostre camí, sigui quina sigui la situació política de Catalunya”, perquè, ha assegurat, “el país disposa de molt bones cartes a les mans, i, si les sabem jugar bé, són les cartes guanyadores”. “Això està a les nostres mans, no en els discursos de la por” ha afirmat, i ha afegit que “només cal que aquest país es proposi determinats camins i no perdi de vista que té bones cartes”.
 
Artur Mas s’ha referit així a l’actualitat política en el decurs de l’acte inaugural, aquest migdia, de l’ampliació del campus CETT, un centre internacional de formació en hoteleria, turisme i gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona (UB). En l’acte també s’ha inaugurat el curs 2013-2014 al CETT.
 
El cap del Govern s’ha referit al sector del turisme per exemplificar que està a les mans dels catalans anar endavant. ”Sigui quina sigui la situació política, nosaltres seguirem tenint els paisatges que tenim; la nostra arquitectura i patrimoni; la nostra oferta d’allotjaments; seguirem a l’avantguarda del món de la gastronomia i sent atractius des d’aquests punts de vista, i, a més, seguirem tenint bons professionals gràcies a centres com el CETT”. “I ho continuarem fent, perquè tot això no es mou, i, si ens ho proposem, només pot anar a millor”, ha reblat.
 
El turisme, un sector estratègic
 
En un altre moment de la seva intervenció, el president Mas ha subratllat el fet que el turisme a Catalunya s’ha convertit des de fa anys “en una activitat central i estratègica de la nostra economia”, i ha advocat per seguir treballant en aquesta línia “perquè ens interessa molt com a país i no ho tenim guanyat per definició”. Així, Mas ha explicat que Catalunya té a l’abast ser com alguns estats capdavanters del món, com per exemple Califòrnia, que tenen el turisme com una de les activitats centrals, tot i que no l’única, ja que són una economia diversificada, com la catalana.
 
El president ha volgut també felicitar i agrair els responsables del CETT i agrair-los la bona feina del centre durant els seus 45 anys d’existència, perquè, ha dit, són la imatge que “aquest és un país que està funcionant, que té molt bons professionals, que té gent jove amb ganes, amb projecte i voluntat de formar-se bé, i amb ganes d’ajudar, tots plegats, que aquest país tiri endavant”.
 
Prèviament als parlaments inaugurals, el president Mas ha visitat les diferents instal·lacions d’aquest campus, que ha ampliat un 42% la seva superfície, i que ha incorporat els darrers equipaments tècnics i recursos tecnològics per atendre l’augment de la demanda d’estudiants internacionals, un 116% més en els darrers 5 anys. Aquest nou campus ha estat també l’escollit per Ferran Adrià per ubicar-hi l’espai UB-Bullipedia.CETT, que coordinarà el treball de totes les escoles de cuina oficials que participin en el projecte a nivell mundial.
 
El Grup CETT ofereix tots els nivells de formació: formació professional; universitària de grau i postgrau i màsters, contínua per a professionals en actiu i a mida de les empreses. Així mateix, l’estudiant pot aplicar els seus coneixements en les empreses que formen part del Grup: l’Hotel Alimara; la residència universitària internacional Àgora BCN; Viatges Century i les firmes CETT Consultors i Barcelona Academic Services.
 
A l’acte hi han assistit també el rector de la UB, Dídac Ramírez; el president del Grup CETT, Miquel Alsius; la directora general del grup, Maria Abellanet, i el president honorífic de la Fundació Gaspar Espuña-CETT, Gaspar Espuña. En el decurs de la inauguració, aquesta Fundació ha lliurat també els seus Premis a l’Excel·lència Acadèmica, adreçats als estudiants.  

2  

Imatges

Visita instal·lacions

Visita instal·lacions 484

Visita instal·lacions

Visita instal·lacions 552