Educació

Ensenyament participa a la Festa dels Súpers amb un espai en què oferirà activitats en llengües estrangeres

query_builder   18 octubre 2013 12:16

event_note Nota de premsa

Ensenyament participa a la Festa dels Súpers amb un espai en què oferirà activitats en llengües estrangeres

 
  • A l’espai, anomenat Els superplurilingües, es realitzaran activitats relacionades amb ciències i matemàtiques, teatre, interculturalitat i beisbol

 

  • Les activitats d’interculturalitat inclouen diferents tallers organitzats amb la col·laboració d’organismes internacionals

 

  • L’objectiu és afavorir el contacte dels nens i nenes amb altres llengües fora de l'àmbit escolar

 

Súpers
El Departament d'Ensenyament serà present en la propera edició de la Festa dels Súpers amb un espai en què oferirà diferents activitats en llengües estrangeres, sota el lema "L'escola catalana em fa plurilingüe". L’objectiu és afavorir el contacte dels nens i nenes amb altres llengües fora de l'àmbit escolar. Les activitats es realitzaran a l’Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc i als diferents espais habilitats els propers dies 19 i 20 d’octubre de 2013.
 
Les activitats que es duran a  terme a l'espai del Departament d'Ensenyament, anomenat Els superplurilingües, giraran entorn a quatre eixos temàtics: ciències i matemàtiques, teatre, interculturalitat i beisbol. Tot i que es realitzaran en diferents llengües, la llengua de comunicació dels monitors i professionals que acompanyaran els nens i nenes serà l'anglès.
 
Els tallers de ciències i matemàtiques es duran a terme a l’espai de la carpa i totes les activitats seran en anglès. Concretament, hi haurà tres racons amb un total de sis activitats: el racó de la ciència –Súper, explorem les olors! i El Misteri del Súper Líquid Mutant!-, el de les matemàtiques –La gran cursa del Mercat! i Súper escala dels Enigmes Matemàtics-, i el de la natura –Atrapa l’ós i La Súper Cadena Tròfica!-.
 
Pel que fa a les activitats interactives de teatre, el dissabte es faran en francès i el diumenge, en anglès. Per exemple, els nens i nenes que hi vagin podran fer el següent: cantar i ballar, jocs de teatre divertits, confecció de titelles o conta contes interactius. També es duran a terme a l’espai de la carpa.
 
A l’espai d'interculturalitat es faran diferents tallers: contacontes, cuina, cal·ligrafia, dansa, entre altres. Per exemple, els nens podran aprendre quins són els vestits i costums de la Xina o com és la cal·ligrafia urdú. Es faran amb la col·laboració de l'Assemblea de Dones Xineses a Catalunya, Instituto de Cultura China en Barcelona, l'Institut Goethe, Escola Zhur/Associació sociocultural de Bangladesh, el Programa d'ensenyament de la llengua àrab i la cultura marroquina (LACM), l’Associació Txervona Kalyna d’Ucraïna, l’Associació Saha (urdú) i el Consolat General dels Estats Units d’Amèrica.
 
I l’activitat d’iniciació al beisbol, que es realitzarà a l’espai exterior, la faran jugadors professionals: hi haurà estiraments, llançaments i un simulacre de partit. Tota l'activitat esportiva es farà en anglès i amb la col·laboració del Consolat General dels Estats Units d’Amèrica a Barcelona.
 
Podeu trobar més informació de les activitats que organitzarà el Departament d’Ensenyament a la Festa dels Súpers 2013 a la web de Família i Escola: http://www20.gencat.cat/portal/site/familiaescola
 
Marc per al plurilingüisme
 
Amb aquesta acció el Departament d’Ensenyament vol reforçar el pla del Marc per al plurilingüisme, que va presentar el passat mes de juliol amb l’objectiu que el sistema educatiu garanteixi el domini del català, del castellà i de l’anglès i del coneixement d’altres llengües en acabar l’educació obligatòria. El Marc, a banda de potenciar les llengües estrangeres previstes en el currículum, també aposta per la difusió de les llengües d’origen de l’alumnat nouvingut.
 
El Marc per al plurilingüisme s’emmarca dins del Pla de Govern 2013-2016, en què s’estableix com a objectiu prioritari millorar i ampliar la competència lingüística i comunicativa de l’alumnat en el marc d’un model plurilingüe en un sistema on la llengua normalment emprada és el català. L’Ofensiva de país a favor de l’èxit escolar 2012-2018 també marca l’objectiu de millorar la competència dels alumnes en llengües estrangeres a partir del nou model d’ensenyament plurilingüe.
 
18 d’octubre de 2013