·   Aquest any el projecte ha comptat amb l’aportació de material dels Bombers d’Andorra
 
·   L’expedició catalana romandrà al país sud-americà tres setmanes, on visitarà bombers d’algunes poblacions del Yucatán
 
·   El passat dia 9 d’octubre ja es va fer l’enviament de part del material per via marítima
Un equip de bombers del Parc de Gelida van viatjar ahir dijous a Colòmbia per lliurar material de treball a companys de diferents ciutats d’aquell país sud-americà. L’equip, que el componen quatre bombers, romandrà a la zona fins al proper dia 7 de novembre. En aquestes gairebé tres setmanes d’estada a Colòmbia, tenen previst lliurar gairebé 4.000 kg de material; equipament personal i eines en bon estat operatiu i que han quedat fora d’ús per als Bombers de la Generalitat perquè han estat renovades per altres de més modernes.
 
El projecte solidari Bombers x Colòmbia compta enguany amb l’aportació de material provinent dels Bombers d’Andorra.
 
Des de l’any 2003, que es va iniciar el projecte, els Bombers del parc de Gelida l’han anat consolidant any rere any. El seu objectiu és gestionar aquest material entre els diferents cossos de bombers colombians.
 
El comboi va sortir ahir dijous a les 13.00 hores en un vol a Bogotà des de l’aeroport del Prat. El vicecònsol general de Colòmbia a Barcelona, Pedro Felipe Ortiz, i el cap de la Regió d’Emergències Metropolitana Sud dels Bombers de la Generalitat, Joan Rovira, els van acompanyar per fer-ne el comiat abans d’embarcar.
 
Cerdanyola del Vallès, 18 d’octubre de 2013
17.00 hores

1  

Imatges

Imatge del comboi de Bombers a l'aeroport del Prat

Imatge del comboi de Bombers a l'aeroport del Prat 2751