• Germà Gordó es mostra convençut que encara és possible un acord amb l'Estat per celebrar la consulta
  • El titular de Justícia ha estat l'encarregat de cloure la jornada El Procés cap a un Estat Propi: Perspectives Jurídiques, que ha tingut lloc a Reus
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha afirmat avui que "nosaltres, els catalans, formem part de la nació catalana i tenim dret –el que es reconeix a totes les nacions– a iniciar el procés cap a l’estat propi”, i ha recordat que, a més a més, “tenim legitimitat, que és allò que lliurement i democràtica expressen els ciutadans votant i manifestant-se al carrer”. “Catalunya té dret i legitimitat per tenir  un estat propi”, ha reblat Gordó, “que s’acaba de posar en pràctica a través de processos jurídics”.
 
En aquest sentit, ha asseverat que “el Consell Assessor per a la Transició Nacional ja ha explicat que hi ha diferents camins que fan possible el procés”. El conseller Gordó ha assegurat que “tenim les vies jurídiques per celebrar la consulta” i ha afegit que “el govern de l’Estat ha de saber que la consulta és, jurídicament, possible”.
 
En el marc de la jornada El Procés cap a un Estat Propi: Perspectives Jurídiques, que ha tingut lloc avui a Reus, el titular de Justícia ha recordat que “els catalans som gent de diàleg i de pacte, però, al mateix temps, som gent que sabem fer-nos respectar i fer respectar els nostres drets”, i ha posat de manifest que on som ara és en el marc del diàleg, encara que l’ha titllat de “complicat”. Tot i així, el conseller s'ha mostrat convençut que encara és possible un acord amb l'Estat per celebrar la consulta.
 
Gordó ha asseverat que “el que no poden ser les constitucions és una gàbia que tingui empresonada la gent” i ha posat com a exemple la interpretació de la Constitució canadenca per part del Tribunal Suprem del Canadà, que, per fer possible la consulta, va basar la seva interpretació de la Constitució en els principis de democràcia i llibertat. “Per interpretar qualsevol constitució, cal anar sempre als principis", ha dit el conseller.
 
Germà Gordó ha afirmat que “les reflexions jurídiques sobre el procés cap a l’estat propi són necessàries i essencials perquè l’haurem de cosir jurídicament, també, amb aquelles visions més contràries”, i ha qualificat “d’encert” l’organització d’aquesta Jornada.
 
Així mateix, el conseller ha agraït la invitació a la cloenda i ha demanat que se li faci arribar la transcripció del que s’ha dit al llarg del matí durant la Jornada.
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge del conseller en la cloenda

Imatge del conseller en la cloenda
JPG | 121