Territori

Fòrum de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat a l'Hospitalet de Llobregat

query_builder   21 octubre 2013 18:25

event_note Nota de premsa

Fòrum de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat a l'Hospitalet de Llobregat

 
·         Uns 400 centres participen en els II Fòrums de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya, 47 dels quals a la trobada de l’Hospitalet
 
·         Són trobades territorials d'intercanvi d'experiències d’educació per a la sostenibilitat a càrrec d’alumnat i professorat dels centres que en formen part
 
 
Demà dimarts se celebra al Centre Cultural La Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat el tercer dels Fòrums de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) programats entre els mesos d’octubre i novembre a tot Catalunya. Hi participaran 47 centres del Baix Llobregat i del Barcelonès.
 
Prop de 400 centres educatius d’arreu del país participaran en aquesta edició dels Fòrums, que aquest any duen  el lema “La comunitat educativa com a transformadora del territori”. Són trobades territorials on alumnes i professors comparteixen experiències, propostes i idees entorn a la d’educació per a la sostenibilitat a l’escola i, per extensió, al territori. Enguany s’espera la participació d’unes 2.000 persones. Els següents fòrums programats són al Prat de Llobregat, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Girona, Juneda, Mataró, Cambrils,  el Vendrell i Sant Carles de la Ràpita.
 

Els objectius d’aquestes trobades són :

 

·         L’intercanvi d’experiències entre el professorat i l’alumnat dels centres educatius que formen part de la xarxa.

·         Que el professorat conegui bones pràctiques d’educació per a la sostenibilitat a l’escola i debatre sobre els criteris que ha de tenir una actuació transformadora del territori.

·         Promoure la relació entre l’alumnat i el professorat dels centres educatius.

·         Implicar-se en la millora de l’entorn on es realitza el fòrum, amb una acció.

 

Aquestes fòrums estan organitzats per la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb els ajuntaments de les localitats membres de la XESC.

 

Al llistat següent hi ha la llista dels municipis i dies en què es fan totes les trobades territorials:

 

 

Fòrum

Municipi

Data

Lloc

BAIX LLOBREGAT I BARCELONÈS 1 (Primària)

L'Hospitalet de Llobregat

22 d'octubre

Centre Cultural la Bòbila

BAIX LLOBREGAT I BARCELONÈS 2 (Secundària)

El Prat de Llobregat

29 d'octubre

Cèntric Espai Cultural

BARCELONA COMARQUES

Vilanova i la Geltrú

6 de novembre

Auditori Eduard Toldrà

CATALUNYA CENTRAL 1

Vic

17 d'octubre

Escola de música de Vic

CATALUNYA CENTRAL 2

Manresa

7 de novembre

Conservatori Municipal de Música de Manresa

GIRONA 1 (Primària)

Girona

14 de novembre

Casa de Cultura de Girona

GIRONA 2 (Secundària)

Girona

28 de novembre

Casa de Cultura de Girona

LLEIDA

Juneda

10 de desembre

Camp d'Aprenentatge de Juneda

MARESME I VALLÈS ORIENTAL

Mataró

5 de novembre

Teatre Monumental de Mataró

TARRAGONA 1

Cambrils

19 de novembre

Centre Cultural de Cambrils

TARRAGONA 2

El Vendrell

21 de novembre

Escola Municipal de Música Pau Casals

TERRES DE L'EBRE

Sant Carles de la Ràpita

12 de novembre

El Maset

VALLÈS OCCIDENTAL

Sant Cugat del Vallès

16 d'octubre

Teatre-Auditori i EMM Victòria dels Àngels

 

 

Des de fa més de 10 anys, tant la Generalitat de Catalunya –a través del Programa Escoles Verdes– com diferents ajuntaments –a través d’Agendes 21 escolars o Programes d’educació ambiental– impulsen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius, tot promovent la participació i implicació de tota la comunitat educativa.

 

Tots aquests programes tenen objectius coincidents. Per això, la Generalitat de Catalunya i un grup d’ajuntaments han acordat cooperar a fi que, mitjançant la coordinació i la suma d’esforços, aquestes iniciatives ambientals adreçades a la comunitat educativa es beneficiïn d’aquesta col·laboració institucional.

En aquest marc neix, l’any 2009, la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), formada per la xarxa d’escoles verdes i xarxes locals que promouen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya. Actualment, a Catalunya hi ha 1.146 escoles que formen part de la XESC.


 

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 502