Palau Robert

Recepció el dijous 24 d'octubre amb representants del sector amb motiu del canvi

"Barcelona prêt-à-porter"renova tots els vestits de l'exposició

El comissari de la mostra atendrà els mitjans de comunicació el mateix dijous, a les 18 hores

query_builder   22 octubre 2013 13:08

event_note Nota de premsa

Recepció el dijous 24 d'octubre amb representants del sector amb motiu del canvi

"Barcelona prêt-à-porter"renova tots els vestits de l'exposició

El comissari de la mostra atendrà els mitjans de comunicació el mateix dijous, a les 18 hores

L’exposició “Barcelona prêt-à-porter, 1958-2008. Mig segle d’indústria i moda. Col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau”, que s’estructura  a partir del material procedent d’aquesta Col·lecció tèxtil, ha renovat les 110 peces que s’han exhibit en els primers mesos de l’exposició.
Jordi Casamartina
La nova presentació inclou la majoria de noms importants de la selecció actual, però també s’ hi incorporen marques noves, tant de dissenyadors emergents com de noms consolidats, amb la intenció d’ampliar el ric ventall de la creació a Catalunya durant aquest fructífer període.
El director general d’Atenció Ciutadana i Difusió, Ignasi Genovès, oferirà el dijous 24 d’octubre, a les 19 hores, una recepció als representants del món del disseny, la moda i patrocinadors per presentar la renovació dels vestits de l’exposició. També hi assistirà el comissari de la mostra, Josep Casamartina.
Aquesta gran exposició proposa una mirada retrospectiva a 50 anys de la història recent de la moda prêt-à-porter a Barcelona, punt de referència internacional. Uns anys en què es va implantar i consolidar el disseny  i la confecció de roba seriada. El fenomen, al qual es van sumar les cases d’alta costura, les empreses confeccionistes de low cost, petits tallers, creadors i boutiques, va donar un impuls a la indústria tèxtil de Catalunya, molt important en aquella conjuntura per a l’economia catalana.
La mostra l’organitza el Departament de la Presidència, amb el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya. El mecenatge va a càrrec de la Fundació Banc Sabadell, Armand Basi i Desigual, i hi col·labora Naulover.
Durant els deu mesos de durada de l’exposició, es renoven els vestits dues vegades, l’octubre de 2013 i el gener de 2014, amb la qual cosa la xifra de vestits  superarà les 300 peces, i així es podran donar a conèixer noves marques i dissenyadors del propi fons de la Col. AdM o que es recopilin durant l’exposició.

2  

Imatges

Andres Andreu, ca1968, donació Pepita Selvas. Foto: Jordi Casamartina

Andres Andreu, ca1968, donació Pepita Selvas. Foto: Jordi Casamartina 982

Isabel Soler, ca.1972, donació Nati Muñoz Espinalt. Foto Jordi Casamartina

Isabel Soler, ca.1972, donació Nati Muñoz Espinalt. Foto Jordi Casamartina 1777