Direcció General de Comunicació

El Govern modifica la Llei de l'Institut Català de Finances per facilitar la seva transformació en entitat de crèdit en el marc de la Unió Bancària Europea

El Govern modifica la Llei de l'Institut Català de Finances per facilitar la seva transformació en entitat de crèdit en el marc de la Unió Bancària Europea

query_builder   22 octubre 2013 15:11

event_note Nota de premsa

El Govern modifica la Llei de l'Institut Català de Finances per facilitar la seva transformació en entitat de crèdit en el marc de la Unió Bancària Europea


 
·         Mitjançant un decret llei autoritza l’Institut Català de Finances (ICF) a constituir una societat anònima amb plena independència respecte de l’Administració mitjançant, sotmesa únicament i exclusiva a la normativa pròpia de les entitats de crèdit i als controls dels òrgans reguladors estatals i europeus
 
·         L’objectiu és consolidar i potenciar el paper de l’ICF com a instrument de suport al teixit empresarial i a l’economia productiva
 
El Consell Executiu ha aprovat avui un decret llei pel qual autoritza l’Institut Català de Finances (ICF) a fer tots els passos necessaris per a la seva transformació en entitat de crèdit, d’acord amb els requeriments dels reguladors estatals i europeus.
 
El decret llei aprovat avui pel Govern modifica i simplifica l’actual Llei de l’ICF (DLEG 4/2002, de 24 de desembre) per tal de facilitar aquesta transformació.
 
Fruit d’aquests canvis legislatius, l’ICF podrà constituir una societat anònima -segregant la seva branca d’activitat financera -, amb plena independència respecte de l’Administració de la Generalitat i de les seves entitats, sotmesa únicament i exclusiva a la normativa pròpia de les entitats de crèdit i al control dels òrgans reguladors estatals i europeus. Així mateix, l’ICF podrà adequar la seva estructura d’òrgans de govern i la seva gestió a la normativa específica dels organismes reguladors.
 
L’objectiu és que l’ICF pugui actuar com a entitat de crèdit en el marc de la Unió Bancària Europea, amb transparència, plena independència i sotmesa a la normativa que regula les entitats de crèdit, per tal de consolidar i potenciar el seu paper com a instrument de suport al teixit empresarial i a l’economia productiva.
 
L’ICF, un instrument al servei de la reactivació econòmica
 
L’Institut Català de Finances (ICF) és una entitat financera, fundada l’any 1985. El principal objectiu de l’entitat és impulsar i facilitar l’accés al finançament al teixit empresarial amb seu a Catalunya, principalment pimes i autònoms, actuant com a complement del sector financer privat.
L’Institut té a disposició de les empreses diversos productes i serveis vinculats al finançament empresarial, centrats en l’activitat de préstecs i avals i en l’activitat de capital risc.
L’entitat va posar en marxa el 2011 un pla d’actuació per contribuir a la reactivació econòmica a través de l’impuls al finançament empresarial, focalitzat en el segment de pimes i autònoms, - que configuren el gruix més important del teixit empresarial català -, i prioritzant al sector privat per davant del sector públic.
 
Des d’aleshores, l’ICF ha facilitat l’accés al finançament a més de 9.000 empreses per un import superior als 2.000 milions d’euros. Per aquest any 2013 l’ICF ha posat a disposició de les empreses 500 milions d’euros en préstecs i avals per a inversions i circulant.
 
Per dur a terme la seva activitat l’ICF es finança als mercats nacional i internacional. Els seus recursos no provenen dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya, i per tant no agrega ni dèficit ni deute a l’administració catalana.
 
Qualsevol empresa pot accedir a l’ICF
 
Qualsevol empresa amb seu social o operativa a Catalunya pot sol·licitar finançament a l’ICF. Per facilitar aquesta accessibilitat universal, l’Institut ha potenciat el seu canal web www.icf.cat, a través del qual qualsevol empresa pot sol·licitar directament un préstec o bé un aval a través de l’aplicació “Demana un ICF”.
 
En la mateixa línia i amb l’objectiu d’acostar l’ICF al territori i a les empreses, a finals de 2011 l’entitat va crear una xarxa de promotors financers que s’estén arreu de Catalunya. Aquesta xarxa la componen empreses i entitats amb una àmplia experiència en l’assessorament empresarial que informen als seus clients sobre el producte de l’ICF més adient per finançar els seus projectes i els poden acompanyar en el procés de sol·licitud de finançament. Actualment aquesta xarxa està formada per més d’un centenar d’empreses i entitats.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia