Justícia, Drets i Memòria

Lleida acull la mostra de les millors obres de ceràmica, pintura i escultura realitzades per interns dels centres penitenciaris catalans

query_builder   23 octubre 2013 16:00

event_note Nota de premsa

Lleida acull la mostra de les millors obres de ceràmica, pintura i escultura realitzades per interns dels centres penitenciaris catalans

S’entreguen els guardons de la 26a edició del Premi Marraco, organitzat pel Centre Penitenciari Ponent
 
Les 104 obres presentades al certamen es podran visitar a la Sala d’Exposicions Sant Joan, de Lleida, fins al 10 de novembre
 
 
La ciutat de Lleida acollirà des de demà la mostra de les millors obres de ceràmica, pintura i escultura realitzades per interns dels centres penitenciaris catalans. El Centre Penitenciari Ponent celebra, així, la 26a edició del Premi Marraco, en la qual participen els tallers artístics de diferents centres penitenciaris de Catalunya.
 
Un total de 104 obres s’han presentat enguany des dels centres penitenciaris Ponent, Brians 1 i 2, Girona, Dones, Lledoners i Quatre Camins. Els interns hi han pogut participar amb creacions de tema lliure o amb obres dedicades a la commemoració del 50è aniversari de la marxa sobre Washington i al discurs que Martin Luther King va  pronunciar, “Tinc un somni", considerat com un dels grans discursos de la història, que demostra que es pot lluitar i guanyar sense violència.
 
Les obres quedaran exposades en una mostra que s’inaugura avui a la Sala d’Exposicions Sant Joan, coincidint amb l’acte d’entrega de guardons als creadors de les peces que han destacat per la seva qualitat artística o pel seu significat.
 
A la inauguració de la mostra, que serà demà dijous, 24 d’octubre, a les 17h, hi assistiran el director general de Serveis Penitenciaris del Departament de Justícia, Pere Soler; el director del Centre Penitenciari Ponent, Manuel Solà; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, Montserrat Parra; el president del Cercle de Belles Arts de Lleida, Jaume Vilella; el president de l’Associació Arts de Ponent, Rafael Badia, i José María Vivo Martínez, agent penitenciari de l’Àrea de Salut, Menors i Reinserció d’Institucions Penitenciàries d'Andorra.
 
En l’organització del Premi Marraco, hi col·laboren l’Ajuntament de Lleida, que cedeix la sala d’exposicions; el Cercle de Belles Arts, que atorga els premis, i l’Associació d’Arts de Ponent, que organitza el jurat del concurs. A més, el muntatge de l’exposició ha estat a càrrec d’un grup d’interns i dels monitors d’arts plàstiques del Centre Penitenciari Ponent.    
 
La mostra es podrà visitar fins al 10 de novembre.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia