Territori

Ricard Font visita les noves instal·lacions esportives del port de Deltebre

query_builder   23 octubre 2013 17:41

event_note Nota de premsa

Ricard Font visita les noves instal·lacions esportives del port de Deltebre

Imatge del port
  • Una inversió de 300.000 euros ha permès optimitzar l’espai d’aigua interior per reordenar la dàrsena pesquera i ampliar la dàrsena esportiva concessionada al Club Nàutic Riumar
 
  • Les noves instal·lacions integrades en l’entorn del Delta dupliquen la capacitat del sector nàutic de Deltebre, que actualment pot acollir 120 embarcacions d’esbarjo d’entre 6 i 10 metres d’eslora
 
 
 
El secretari d’Infraestructures i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, acompanyat de l’alcalde de Deltebre, José Emilio Bermoteu, i del president del Club Nàutic Riumar, Juan Vicente Barbas, entre d’altres autoritats, han visitat aquesta tarda les noves instal·lacions esportives del port de Deltebre.  Aquestes instal·lacions optimitzen l’espai d’aigua disponible del port d’acord amb l’ordenació del litoral català proposada en el Pla de ports de Catalunya. La reordenació duta a terme ha permès reubicar el sector pesquer i impulsar el sector nàutic de la zona, cosa que revitalitzarà l’economia del municipi i del territori.

 
300.000 euros per al sector nàutic
 
El sector nàutic del port de Deltebre ha donat un important pas endavant amb les noves instal·lacions de la dàrsena esportiva que potenciaran l’economia i el turisme al municipi i a les comarques de l’Ebre. L’objectiu d’aquesta actuació en què el Club Nàutic Riumar ha invertit 300.000 euros ha estat poder donar resposta a la demanda de nous punts d’amarratge per a embarcacions esportives a Deltebre.
 
L’actuació duta a terme al sector nàutic ha permès incorporar  tres pantalans nous al port, duplicant la seva capacitat que passa a acollir 120 embarcacions d’esbarjo d’entre 6 i 10 metres d’eslora. Així, el port ara disposa de quatre pantalans: tres amb capacitat per a 60 embarcacions i el pantalà antic que n’acull 60 més.
 
Dos dels pantalans nous són flotants de fusta i el tercer també de fusta va adossat al moll de Ribera. Les tres instal·lacions són lleugeres i estan integrades en el paisatge natural del Delta. En el futur hi ha prevista la instal·lació d’un quart pantalà flotant amb cabuda per a 20 embarcacions d’esbarjo més.
 
Aquestes instal·lacions s’han equipat amb torretes de subministrament d’aigua i d’electricitat i extintors contra incendis. Així mateix, els nous pantalans disposaran d’un punt net per a la recollida selectiva d’escombraries.
 
Amb l’objectiu de donar major qualitat de servei als usuaris del port de Deltebre s’ha incorporat un control d’accessos a la dàrsena esportiva i s’ha millorat els serveis de vigilància i control.
 
Reordenació de la dàrsena pesquera
 
Ports de la Generalitat ha optimitzat l’espai d’aigües abrigades del port de Deltebre per tal de donar millor servei als usuaris del  sector pesquer i als usuaris del sector nàutic, aquesta actuació s’emmarca en el Pla de ports de Catalunya, en què es prioritza la reordenació d’un port abans que la seva ampliació.
 
La instal·lació de sis fingers flotants a la dàrsena pesquera ha possibilitat la reordenació de l’espai per amarrar les 14 embarcacions pesqueres que tenen com a port base el port de Deltebre.
 
L’any 2012 en el port pesquer de Deltebre es van desembarcar 17.500 quilos de peix que van tenir un valor de venda en llotja superior als 296.000 euros.
 
 

2  

Fitxers adjunts

Imatge

Imatge
JPG | 2001

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 88