El proper dimarts 29 d’octubre, de 10 a 14h, l’Edifici de la Generalitat a Girona obre de nou les seves portes als ciutadans amb motiu de la Festivitat de Sant Narcís. Es podran visitar els espais públics de l’Edifici: el Pati de les Magnòlies, l’Auditori Josep Irla, la sala de premsa Carles Rahola, la sala de juntes, el vestíbul i les sales institucionals i també l’Espai d’interpretació de l’antic Hospital de Santa Caterina, on hi ha armaris arxivadors del segle XVII.
A cadascun d’aquests espais es podrà visualitzar un audiovisual amb contingut adaptat a cada lloc. Així, a l’Espai d’interpretació es podrà veure un vídeo sobre les troballes arqueològiques que es van descobrir durant les obres de construcció de l’Edifici i, a l’Auditori, un sobre la restauració del quadre El Gran dia de Girona, de Ramon Martí Alsina. A la sala Carles Rahola els ciutadans podran veure un documental sobre l’estructura de la Generalitat a Girona; a la sala de juntes, imatges de les obres de construcció de l’Edifici; i al vestíbul, fotos antigues de l’Hospital de Santa Caterina.
Aquest any, però, com a novetat, aquells que visitin la seu de la Generalitat podran veure també, per primera vegada i un cop completada la restauració, la Farmàcia hospitalària, una de les més antigues de Catalunya. La farmàcia va tancar les portes l’any 2004 i, després de les obres de reconversió de l’edifici, s’ha restaurat i museïtzat per tal que sigui visitable per a tots els ciutadans.
La Farmàcia de Santa Caterina és dels pocs exemples de farmàcia hospitalària històrica conservats. La seva construcció dins de l'edifici data de finals del segle XVII. La col·lecció de pots de ceràmica que es mostren en els armaris de la Farmàcia és extraordinària i la seva quantitat la situa entre les més importants de Catalunya: uns 362 pots entre gerres i albarel·los.
D'altra banda, també s'hi troben materials no ceràmics. Destaquen els 86 pots de vidre bufat del cordialer, les caixes de fusta d'herbaris decorades amb pintura de tons marró i una cartel·la ovalada de volutes grogues. Igualment destaquen el material quirúrgic dels segles XVII i XVIII i uns 205 llibres, alguns del segle XVIII, dedicats a la ciència farmacèutica, la química i la botànica, i els morters: n'hi ha cinc de bronze i un de ferro, de 50 cm d'alçada i 100 kg de pes, que conté la inscripció "So del Hospital Santa Catalina Verge i Martir 1847" i que està ricament decorat, tant la superfície com la mà, que és en forma d'animal.