Cultura

El TNC acollirà 'La Capitana', l'espectacle central de l'Any Carmen Amaya

query_builder   25 octubre 2013 17:42

event_note Nota de premsa

El TNC acollirà 'La Capitana', l'espectacle central de l'Any Carmen Amaya

·         La Capitana s’estrenarà el proper 30 d’octubre i es representarà fins al 10 de novembre
·         Conseller Mascarell : “L’espectacle és una magnífica expressió de què significa Carmen Amaya per a la nostra cultura i alhora transmet el seu art, una força nascuda en les profunditats de l'ésser humà”
Any Carmen Amaya
L’espectacle La Capitana, l’acte central de l’Any Carmen Amaya, s’ha presentat avui en un acte en què han participat el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el comissari de l’Any Carmen Amaya i director artístic del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Xavier Albertí; el coreògraf, Ramon Oller; i el compositor musical, Joan Guinjoan. 
 
La Capitana s’estrenarà el proper 30 d’octubre i es representarà fins al 10 de novembre a la Sala Gran del TNC. L’espectacle proposa un viatge a través de diferents disciplines artístiques, que vol mostrar com el dinamisme amb què l’art del flamenc ha ultrapassat tota mena de fronteres creatives, i acostar l’espectador a la figura de Carmen Amaya. L’espectacle, a més d’homenatjar Carmen Amaya, pretén descobrir-ne la petja en la nostra creació contemporània, explorant l’imaginari d’aquesta bailaora de personalitat magnètica que va arribar a situar el flamenc a la primera línia artística internacional. La Capitana reuneix noms destacats de la dansa com Ramon Oller; de la música, com Joan Guinjoan, o del flamenc com Rocío Molina, Jesus Carmona o Mayte Martín.
 
El conseller Mascarell ha destacat que La Capitana reflecteix la importància d’una figura com Carmen Amaya i el seu pes en la cultura catalana: “És una magnífica expressió de què significa Carmen Amaya per a la nostra cultura i alhora transmet el seu art, una força nascuda en les profunditats de l'ésser humà. Amb aquest espectacle estem enfortint la nostra convicció que aquesta força és una tradició nostra. La cultura catalana és extraordinària per la seva capacitat de construir-se amb registres tan amplis”.
 
El comissari de l’Any Carmen Amaya ha ressaltat la transcendència de l’espectacle: “La varietat de disciplines artístiques de La Capitana recull la profunda petjada d'Amaya en les arts escèniques. La Capitana inclou 5 espectacles autònoms creats especialment per a l'ocasió.
 
 
 
Any Carmen Amaya
El Departament de Cultura impulsa l’Any Carmen Amaya per tal de redescobrir, honorar la memòria i difondre el llegat de la bailaora gitana en els 100 anys del seu naixement i en els 50 anys de la seva mort. La celebració vol retre tribut a l'artista, difondre la seva figura, reconèixer la seva vàlua, i situar-la com a una de les artistes catalanes més universals.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: La Capitana

Dossier de premsa: La Capitana
PDF | 566

Fotografia: Acte de presentació de 'La Capitana'

Fotografia: Acte de presentació de 'La Capitana'
JPG | 1904

Cartell de l'espectacle 'La Capitana'

Cartell de l'espectacle 'La Capitana'
JPG | 5986

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia