Territori

Fòrum de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat al Prat de Llobregat

query_builder   28 octubre 2013 13:13

event_note Nota de premsa

Fòrum de la Xarxa d'Escoles per a la Sostenibilitat al Prat de Llobregat

·         Uns 400 centres participen en els II Fòrums de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya, 24 dels quals a la trobada del Prat
 
·         Són trobades territorials d'intercanvi d'experiències d’educació per a la sostenibilitat a càrrec d’alumnat i professorat dels centres que en formen part
 
 
Demà dimarts se celebra al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat el quart dels Fòrums de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) programats entre els mesos d’octubre i novembre a tot Catalunya. Hi participaran un centenar d’alumnes de 24 centres d’ensenyament secundari del Baix Llobregat i del Barcelonès.
 
Prop de 400 centres educatius d’arreu del país participaran en aquesta edició dels Fòrums, que aquest any duen  el lema “La comunitat educativa com a transformadora del territori”. Són trobades territorials on alumnes i professors comparteixen experiències, propostes i idees entorn a la d’educació per a la sostenibilitat a l’escola i, per extensió, al territori. Enguany s’espera la participació d’unes 2.000 persones. Els següents fòrums programats són a Vilanova i la Geltrú, Manresa, Girona, Juneda, Mataró, Cambrils,  el Vendrell i Sant Carles de la Ràpita.
 
Els objectius d’aquestes trobades són :
 
·         L’intercanvi d’experiències entre el professorat i l’alumnat dels centres educatius que formen part de la xarxa.
·         Que el professorat conegui bones pràctiques d’educació per a la sostenibilitat a l’escola i debatre sobre els criteris que ha de tenir una actuació transformadora del territori.
·         Promoure la relació entre l’alumnat i el professorat dels centres educatius.
·         Implicar-se en la millora de l’entorn on es realitza el fòrum, amb una acció.
 
Aquestes fòrums estan organitzats per la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat, conjuntament amb els ajuntaments de les localitats membres de la XESC.
 
Al llistat següent hi ha la llista dels municipis i dies en què es fan totes les trobades territorials:
 
 
Fòrum
Municipi
Data
Lloc
BAIX LLOBREGAT I BARCELONÈS 2 (Secundària)
El Prat de Llobregat
29 d'octubre
Cèntric Espai Cultural
BARCELONA COMARQUES
Vilanova i la Geltrú
6 de novembre
Auditori Eduard Toldrà
CATALUNYA CENTRAL 2
Manresa
7 de novembre
Conservatori Municipal de Música de Manresa
GIRONA 1 (Primària)
Girona
14 de novembre
Casa de Cultura de Girona
GIRONA 2 (Secundària)
Girona
28 de novembre
Casa de Cultura de Girona
LLEIDA
Juneda
10 de desembre
Camp d'Aprenentatge de Juneda
MARESME I VALLÈS ORIENTAL
Mataró
5 de novembre
Teatre Monumental de Mataró
TARRAGONA 1
Cambrils
19 de novembre
Centre Cultural de Cambrils
TARRAGONA 2
El Vendrell
21 de novembre
Escola Municipal de Música Pau Casals
TERRES DE L'EBRE
Sant Carles de la Ràpita
12 de novembre
El Maset
 
 
Des de fa més de 10 anys, tant la Generalitat de Catalunya –a través del Programa Escoles Verdes– com diferents ajuntaments –a través d’Agendes 21 escolars o Programes d’educació ambiental– impulsen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius, tot promovent la participació i implicació de tota la comunitat educativa.
 
Tots aquests programes tenen objectius coincidents. Per això, la Generalitat de Catalunya i un grup d’ajuntaments han acordat cooperar a fi que, mitjançant la coordinació i la suma d’esforços, aquestes iniciatives ambientals adreçades a la comunitat educativa es beneficiïn d’aquesta col·laboració institucional.
 
En aquest marc neix, l’any 2009, la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), formada per la xarxa d’escoles verdes i xarxes locals que promouen programes d’educació per a la sostenibilitat adreçats als centres educatius de Catalunya. Actualment, a Catalunya hi ha 1.146 escoles que formen part de la XESC.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 135