Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Seminari tècnic dels 'Matins d'innovació agroalimentària' "Recerca en oli d'oliva a Catalunya"

query_builder   29 octubre 2013 18:00

event_note Nota de premsa

Seminari tècnic dels 'Matins d'innovació agroalimentària' "Recerca en oli d'oliva a Catalunya"

FOTO WEB
Un moment del seminari tècnic.
 
 
L’IRTA-Mas de Bover, a Constantí, ha acollit avui dimarts, 29 d’octubre de 2013, el seminari tècnic de Matins d’Innovació Agroalimentària centrat, en aquesta ocasió, en la ‘Recerca en oli d’oliva a Catalunya’.
 
Aquest seminari forma part de les activitats desenvolupades en el marc del Pla estratègic de Recerca, Innovació i Transferència Agroalimentària de Catalunya 2013-2020, i s’ha realitzat amb el propòsit de reforçar la coordinació entre els agents del sistema de l’R+D+I agroalimentària de Catalunya per a compartir coneixements i identificar futures oportunitats de col·laboració en un àmbit, el de l’oli d’oliva, en què a Catalunya es produeix majoritàriament sota els estàndards de qualitat de 5 Denominacions d’Origen Protegides (DOP) i en les que s’obté un producte de propietats organolèptiques excepcionals i amb uns beneficis per a la salut àmpliament contrastats.
 
El seminari, organitzat pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), del DAAM, ha comptat amb la participació, en una primera part, de les unitats de recerca de centres d’investigació i universitats que hi exposen les línies de recerca que estan duent a terme actualment en oli d’oliva. I en una segona part, les organitzacions professionals, agrupacions de productors i empreses vinculades amb la producció, envasat i comercialització de l’oli d’oliva han exposat les necessitats del sector des del punt de vista de la recerca. Després de les exposicions anteriors, un debat obert ha permès compartir visions i reflexions sobre el conjunt de les temàtiques exposades al llarg de la jornada.
 
Les entitats participants al llarg del seminari han estat les següents:
 

Universitats i centres de recerca

 
Entitats del sector
Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries
DOP Les Garrigues
Laboratori Agroalimentari (DAAM)
DOP Empordà
Universitat de Barcelona
Unió de Pagesos
Universitat de Lleida
Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya
Universitat Politècnica de Catalunya (CREDA)
Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya
Universitat Rovira i Virgili
Oli de Castelló (empresa)
 
Associació Catalana d’almasserers i Envasadors d’Oli de Catalunya
 
Organització de Productors Oliaires de Catalunya

 

 
A banda de les entitats i centres anteriors, el seminari ha comptat amb l’assistència d’una àmplia representació del sector productor i elaborador de l’oli d’oliva de Catalunya.
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 
 

1  

Fitxers adjunts

Un moment del seminari tècnic.

Un moment del seminari tècnic.
JPG | 2452