Direcció General de Comunicació

Salut Mental

El Govern dóna un impuls institucional al Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions

query_builder   29 octubre 2013 15:58

event_note Nota de premsa

El Govern dóna un impuls institucional al Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions

  • El president Mas, el Dia de la Salut Mental, es va comprometre a treballar directament per la salut mental i de fer-ho a través d’una feina rigorosa i permanent al costat de les associacions d’aquest àmbit
  • La coordinació del Pla dependrà directament del Departament de la Presidència per accentuar el compromís polític del Govern amb la salut mental
El Govern dóna un impuls institucional al Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions
El Consell Executiu ha aprovat avui introduir modificacions en el Pla integral d'atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions amb l’objectiu de donar-li el màxim impuls institucional. Aquesta modificació respon a la necessitat, a parer del Govern, d’abordar la salut mental de manera integral i coordinada amb tots els àmbits que s’hi relacionen, no només des de l’àmbit de la salut, sinó també des de l’àmbit social, laboral i educatiu, entre d’altres.

Amb aquesta modificació s’encomana la coordinació de l’execució de les actuacions d’aquest Pla a la Secretaria del Govern del Departament de la Presidència. Fins ara corresponia a la Direcció de Planificació i Avaluació del Departament de Salut.

D’altra banda, s’introdueixen canvis en la comissió interdepartamental, que serà presidida pel secretari del Govern i integrada pel titular de l’oficina del President i Coordinació Interdepartamental; un representant dels departaments d’Ensenyament, de Salut, de Benestar Social i Família i d’Empresa i Ocupació. Com a novetat, puntualment podran assistir a la Comissió membres d’altres departaments o persones externes que, per la seva vessant tècnica o de coneixement del sector, puguin aportar valoracions d’interès.

El president, durant el Dia de la Salut Mental, celebrat el 12 d’octubre passat, va refermar el compromís del Govern de la Generalitat amb el desenvolupament del Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions, aprovat el 2010, i va assegurar que la seva voluntat era donar-li el màxim relleu institucional.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu es va comprometre a treballar directament per la salut mental i fer-ho a través d’una feina rigorosa i permanent al costat de les associacions d’aquest àmbit.

Així doncs, l’assumpció per part del Departament de la Presidencia de la coordinació del Pla dóna resposta a una petició directa del sector de la salut mental i a un compromís del president de la Generalitat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia