Celsa
El president durant la visita a les noves instal·lacions
 
·        El cap de l’Executiu ha inaugurat aquest vespre la nova línia de càrrega de l’empresa Celsa, a Castellbisbal
 
·        Les noves instal·lacions han suposat una inversió de 5,8 milions d’euros i permetrà una millor eficiència energètica i una reducció d’emissions de CO2
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat aquest vespre la nova línia de càrrega en calent del forn de laminació de l’empresa Celsa, que ha suposat una inversió de 5,8 milions d’euros. Aquesta indústria, ubicada al municipi de Castellbisbal, és una de les siderúrgiques més importants de l’Estat.
 
En el decurs del seu parlament inaugural, el cap de l’Executiu s’ha congratulat d’aquesta nova inversió i ha comparat la situació de l’empresa amb la que viu el país. “Celsa i Catalunya han passat i estan passant moments de dificultats, però si hi ha gent amb projecte, idees clares i capacitat de lideratge, aquesta situació es pot superar”, ha manifestat.
 
El president ha posat en relleu aquesta capacitat inversora de Celsa, perquè, ha dit, “li ha permès fer-se un lloc en el mercat obert”. “Les nostres indústries no només han de ser grans, productives, amb bona maquinària, ben gestionades i amb bona gent que hi col·labori, sinó que també ha de tenir capacitat exportadora”, ha afirmat.
 
Artur Mas ha assegurat, en un altre moment de la seva intervenció, que a diferència de molts territoris del sud d’Europa, “a Catalunya hi ha molta indústria, tot i que n’hem perdut en els últims anys, però n’hi ha i de molt bona, i és la que ha sobreviscut a anys duríssims i, per tant, està ben preparada per al futur i per això jo faig una aposta per la indústria de Catalunya”. En aquest sentit, ha confiat que l’empresa tingui un futur brillant, amb capacitat exportadora, i que ajudi, així que pugui, a crear llocs de treball, que és la nostra gran necessitat. “El Govern està ajudant a Celsa i Celsa està ajudant a Catalunya”, ha reblat.
 
A més del president, han assistit a aquest acte el president del Grup Celsa, Francesc Rubiralta; la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Castellbisbal, Conxita Llurba, i el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea.
 
Celsa, empresa multinacional de productes d’acer, ha invertit 5’8 milions d’euros en les noves instal·lacions, que permetran una millora substancial de les prestacions del procés de laminació en termes d’eficiència energètica i reducció d’emissions de CO2. A més, també millorarà la productivitat ja que al requerir una menor aplicació de calor, redueix significativament el temps de permanència del producte a l’interior del forn i per tant el temps de fabricació. Aquesta inversió ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Català de l’Energia i del Ministeri d’Indústria.
 
Entre altres productes, Celsa fabrica rodó corrugat i llis, fil de màquina, platines, quadrats, angulars, perfils estructurals i malla electrosoldada. A més de la planta de Castellbisbal que és la seu del Grup, la multinacional té 3 fàbriques més a l’Estat espanyol; 1 al Regne Unit; 1 a Polònia, 1 a Noruega i 1 a França. A l’Estat espanyol, Celsa té 4.450 llocs de treball directes i 17.800 d’indirectes.
 

3  

Imatges

Visita a les instal·lacions (1)

Visita a les instal·lacions (1) 843

Visita a les instal·lacions (2)

Visita a les instal·lacions (2) 888

Visita a les instal·lacions (3)

Visita a les instal·lacions (3) 693