Salut

L'ICS i l'IDI reordenen i milloren la radiologia al parc sanitari de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

query_builder   30 octubre 2013 16:10

event_note Nota de premsa

L'ICS i l'IDI reordenen i milloren la radiologia al parc sanitari de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

 

L’objectiu és concentrar l’activitat ambulatòria a l’edifici D i deixar l’edifici principal de l’Hospital per a l’activitat més complexa
 
L’Institut Català de la Salut i l’Institut de Diagnòtic per la Imatge prioritzen aquest projecte amb una inversió total de més d’un milió i mig d’euros

 

L’Institut Català de la Salut (ICS) i l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) han acordat reordenar els espais de radiologia convencional que hi ha al parc sanitari de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. El projecte de reordenació consisteix en l’adequació i l’ampliació dels espais dedicats a la radiologia convencional, i també en la millora i l’adquisició de nous equipaments.
 
Aquest projecte donarà més i millors prestacions als pacients que necessitin rebre assistència al Servei de Diagnòstic per la Imatge, millorarà la mobilitat dels pacients enllitats, augmentarà la intimitat dels pacients ingressats a l’Hospital Joan XXIII i facilitarà la tasca dels tècnics que podran treballar amb tecnologia avançada i amb més rapidesa.
 
L’objectiu principal del projecte és concentrar l’activitat ambulatòria a l’edifici D i deixar l’edifici principal de l’Hospital per a l’activitat més complexa, amb una inversió total de més d’un milió i mig d’euros, fet que mostra la prioritat en les inversions que fan tant l’ICS com l’IDI. Concretant la inversió de les dues institucions, l’IDI fa una inversió de 1.342.000€, que mostra clarament l’aposta que fa per Tarragona i per l’Hospital Joan XXIII, i l’ICS fa una inversió per valor de 168.430 € en la reforma de la Radiologia de l'edifici D.
 
De les diverses accions que tindran lloc en diferents àrees del parc sanitari de l’Hospital Joan XXIII, en primer lloc, es reformarà la planta baixa de l’Edifici D -ja ha començat- perquè s’hi facin totes les proves de radiologia dels pacients ambulatoris, potenciant la unitat de mama amb un nou mamògraf digital. Això vol dir que a l’edifici D es faran les proves de radiologia convencional, les mamografies de detecció del càncer de mama, una part de les ecografies, les densitometries i les ortopantomografies. Amb aquesta mesura hi haurà menys circulació de pacients ambulatoris per l’Hospital i més intimitat per als pacient ingressats.
 
En segon lloc, es pretén integrar els serveis de radiologia que presten l’ICS i l’IDI a l’Hospital Joan XXIII, també de manera física. És a dir, s’ha prioritzat ubicar tota la radiologia de la primera planta de l’Hospital a la planta baixa, al costat de l’IDI, d’acord amb el Pla director. Aquests canvis comportaran millores funcionals al Servei. Aquesta reforma i ampliació és coherent amb el projecte de millora del Servei d’Urgències que està contigu a l’IDI. Aquesta inversió també comporta l’adquisició de nous equipaments.
 
Altres millores relacionades amb la radiologia que depenen de reformes que també estan previstes a l’Hospital Joan XXIII són:
 
  • Una sala nova de radiologia convencional digital directa quan es faci la reforma a la part vella del Servei d’Urgències del Joan XXIII.
  • Diverses reformes estructurals per millorar el confort dels pacients i dels professionals al Servei de Medicina Nuclear amb l’adequació de les sales d’espera i de les sales de treball.

 

Gestió compartida
 
L’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) és una empresa pública del Catsalut que des de fa més de dues dècades gestiona, administra i executa una part dels serveis de diagnòstic per la imatge i de medicina nuclear dels hospitals de l’Institut Català de la Salut (ICS). Aquests serveis conviuen amb els serveis de radiodiagnòstic propis de l’ICS.
 
Els consells d'administració de les dues institucions van decidir el passat mes de juny que al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i Girona l’IDI fos, progressivament, l'entitat que gestionés tots els serveis de radiodiagnòstic i medicina nuclear de l’ICS, sense perjudici que també pugui prestar serveis a altres entitats del sector sanitari català.
 
L’objectiu és assolir un model assistencial integral del diagnòstic per la imatge i la medicina nuclear per donar una resposta més eficient a les necessitats diagnòstiques i terapèutiques de la població. Aquest nou model ha de ser competitiu i sostenible. Per això ha de promoure les economies d’escala i el millor aprofitament tant de l’expertesa dels professionals com dels recursos. També ha de permetre expandir, renovar i actualitzar el parc tecnològic dels hospitals i centres d’atenció primària de l’ICS.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia