Interior

Bombers de Barcelona incorpora 27 nous efectius als Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament

query_builder   31 octubre 2013 15:53

event_note Nota de premsa

Bombers de Barcelona incorpora 27 nous efectius als Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament

FOTO
»        Els nous Bombers han superat el Curs de formació bàsica a l’Escola de Bombers i Protecció Civil de l’ISPC
 
»        Aquesta és la primera promoció del curs adaptat als criteris del títol de tècnic en prevenció, extinció d’incendis i salvament (TPEIS)
 
Aquest matí s’ha dut a terme l’acte de lliurament de diplomes dels 27 nous integrants de Bombers de Barcelona que avui han finalitzat el curs de formació l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).
 
Els 27 bombers del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) de l’Ajuntament de Barcelona van iniciar a l’abril passat el Curs de formació bàsica per a bombers a l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya (EBPCC) de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), on hi han realitzat 700 hores teòrico-pràctiques. Superat el curs, a partir de l’1 de novembre, s’incorporaran als diferents parcs de bombers de la ciutat on hauran de realitzar 553 hores de pràctiques. Aquestes són les darrers dues fases del procés selectiu per accedir al cos de Bombers de Barcelona, la superació de les quals els habilitarà com a funcionaris de carrera de l’Ajuntament de Barcelona.
 
Ambdós blocs, el Curs a l’ISPC i les pràctiques al lloc de treball, els permetran fer més de la meitat de les 2.000 hores que fixa el cicle formatiu de grau mitjà; les 747 hores restants necessàries per obtenir el títol de tècnic en prevenció, extinció d’incendis i salvaments les podran realitzar en els propers quatre anys dins del programa de formació continuada de l’ISPC. La directora de l’Institut, Núria Aymerich, ha afirmat que el fet que el Curs s’adapti al nou cicle formatiu de grau mig és “una vella fita història que en aquesta promoció avui la veiem feta realitat. És la mostra de la clara aposta que la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona han fet pels bombers del nostre país”.
 
Aymerich ha expressat la importància de la professió dels bombers per a la societat i ha destacat “el gran compromís que adquireixen avui davant dels ciutadans; des d’ara el seu treball i la seva dedicació és un referent per a la seguretat a Catalunya i són un puntal important davant de les adversitats que poden patir els ciutadans”. La directora ha afegit “aquest compromís, esforç i dedicació que assumeixen representen els valors que poden aportar a la societat, i en els moments que travessem necessitem més que mai referents de ciutadans compromesos com vostès”.
 
El primer tinent d’alcalde i responsable de l’Àrea de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, ha felicitat i ha donat la benvinguda als nous bombers, assegurant que avui entren a formar part d’un cos que “és un exemple de valors i de compromís amb la ciutadania”. Forn ha afirmat que els bombers ”sou uns grans professionals als quals tota la ciutadania admira i reconeix” i ha afegit que el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament “mereix la màxima atenció per part de la corporació municipal”. En aquest sentit, Forn ha reiterat “el compromís del Govern Municipal per continuar vetllant perquè la convivència i la seguretat de la ciutadania siguin una realitat”. 
 
Finalment, el director del Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament de l’Ajuntament de Barcelona, Manel Pardo, per la seva banda, ha assegurat que aquest servei públic “és un dels gestors i coordinadors de les emergències” i en aquest sentit ha animat als 27 nous bombers a continuar formant-se per tal de donar el millor servei, atès que “les necessitats dels ciutadans, són les nostres obligacions”. Pardo ha acabat la seva intervenció desitjant-los una gran carrera professional.
 
Programa i estructura del Curs
 
El Curs consta d’una part teòrica i d’una pràctica sobre coneixements del procediments i organització administrativa, i coneixements relacionats amb les tasques del bomber: coneixement del territori, extinció d’incendis urbans i industrials, salvaments i rescats, extinció d’incendis forestals, accidents amb risc químic, protecció civil, conducció de vehicles d’emergències, atenció sanitària i suport psicològic en situacions d’emergències, entre d’altres, i familiarització amb els equips de treball dels bombers i el seu funcionament.
 
D’acord amb que determina el Cicle formatiu de grau mitjà, enguany és la primera vegada que s’ha impartit un dels mòduls en llengua anglesa, incorporant terminologia tècnica i adaptant l’ensenyament de la llengua estrangera a l’àmbit professional i tècnic que capacitarà els futurs bombers a comunicar-se i accedir al coneixement publicat arreu.
 
Els bombers han realitzat pràctiques a diferents espais, com és la zona habilitada al parc de bombers de la Zona Franca, amb instal·lacions com el túnel de foc per a fer pràctiques d’intervenció en incendis urbans, o altres destinades a la intervenció en sinistres amb riscos tecnològics. També s’han utilitzat altres espais externs al recinte de l’Escola de Bombers i Protecció Civil per a les pràctiques sobre incendis forestals, els camps de foc per a pràctiques amb foc real o els circuits de conducció per a les pràctiques de conducció de vehicles d’emergència. Els alumnes també han visitat la sala de control de Bombers de Barcelona, o al recinte de cisternes de transport de mercaderies perilloses, emmarcat en la formació sobre riscos tecnològics.
 
 
Curs de formació bàsica per a bombers de l’Ajuntament de Barcelona
 
 
Edició
Any
Hores
Alumnes
Homes
Dones
 
11
2013
700
27
27
0
 
10
2011
360
30
29
1
 
9
2010
279
35
33
2
 
 
 
 
 
 
 
 
8
2009
288
45
44
1
 
7
2007
235
45
44
1
 
6
2006
235
47
47
0
 
 
 
 
 
 
 
 
5
2005
235
30
30
0
 
 
 
 
 
 
 
 
4
2005
235
30
29
1
 
3
2004
235
15
15
0
 
2
2003
362
15
15
0
 
1
2002
362
27
27
0
 
 
 
 
346
340
6
 
               
 
L’edició d’enguany ha comptat amb un 100% d’aspirants homes i l’edat mitjana del curs ha estat de 32 anys, un any més que la darrera edició.
 
Avui també s’han graduat 2 Bombers de la Generalitat, procedents d’una convocatòria anterior.
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia