Joana Ortega ha estat presentada al ple de l'Assemblea Nacional quebequesa.
La vicepresidenta Joana Ortega amb la primera ministra del Quebec, Pauline Marois
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, en el marc de la visita oficial que encapçala al Quebec, s’ha reunit amb la primera ministra del Quebec, Pauline Marois, a qui ha estès invitació per viatjar a Catalunya i participar a la Comissió d’Estudi sobre el Dret a Decidir del Parlament. La primera ministra quebequesa ha agraït la invitació conjunta de la vicepresidenta Ortega i la presidenta de la cambra catalana, Núria de Gispert, i ha expressat el seu interès a participar-hi tan bon punt ho permeti l’agenda política quebequesa.
 
“La trobada ha permès estrènyer les relacions entre el Catalunya i el Quebec, que veu amb molta simpatia per un procés català tan profundament democràtic i amb un suport popular tan gran”, ha manifestat la vicepresidenta. Joana Ortega encapçala la delegació institucional que visita el Quebec entre el 31 d’octubre i 4 de novembre, amb la finalitat de conèixer sistemes de votació telemàtica susceptibles de ser aplicats en la consulta sobre el futur polític de Catalunya que se celebrarà l’any 2014, així com “aprofundir l’experiència quebequesa en l’exercici dels seus drets com a poble i conèixer de primera mà el seu actual encaix federal”, ha afirmat Joana Ortega.
 
Amb anterioritat a la reunió amb la primera ministra quebequesa, la vicepresidenta Ortega ha assistit en qualitat de convidada al ple l’Assemblea Nacional quebequesa, on ha estat  presentada als diputats per part del president de la cambra, Jacques Chagnon.
 
L’agenda de contactes de la vicepresidenta també ha inclòs un dinar de treball amb el ministre quebequès de Relacions Internacionals, de la Francofonia i de Comerç Exterior, Jean-François Lisée, i una entrevista amb el ministre responsable de l’Administració Governamental i president del Consell del Tresor, Stéphane Bédard. Ambdues reunions han tingut lloc a la seu de la cambra parlamentària quebequesa.
 
La vicepresidenta Ortega ha estat acompanyada al llarg d’aquesta primera jornada del viatge institucional al Quebec pel director general de Relacions Institucionals i amb el Parlament, Miquel Puig, i pel delegat del Govern de Catalunya als Estats Units, Andrew Davis.

1  

Imatges

La vicepresidenta Joana Ortega amb la primera ministra del Quebec, Pauline Marois

La vicepresidenta Joana Ortega amb la primera ministra del Quebec, Pauline Marois 3604