• El director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa,  participa aquesta setmana, a la ciutat de Lima (Perú), en el Seminari  internacional sobre “Pràctiques en la retirada del mercat de productes defectuosos: joguines i articles per a nens”, que organitza l’Institut Nacional de Defensa de la Competència i de la Protecció de la Propietat Intel·lectual – INDECOPI
 
  • El seminari reuneix més de 30 experts, representants de diferents Estats membres de l’Organització d’Estats Americans (OEA), així com  també directius de diferents organitzacions internacionals.
 
 
La Generalitat exporta a l’Amèrica Llatina el  seu model de gestió en vigilància del mercat i seguretat dels productes. Del 6 al 8 de novembre, el director de l’Agència Catalana del Consum, Alfons Conesa, participa a la ciutat de Lima (Perú) en el Seminari  internacional sobre “Pràctiques en la retirada del mercat de productes defectuosos: joguines i articles per a nens”, que organitza l’Institut Nacional de Defensa de la Competència i de la Protecció de la Propietat Intel·lectual (INDECOPI) en coordinació amb l’Organització d’Estats americans (OEA) i  l’Organització Panamericana de la Salut.
 
L'objectiu primordial del seminari és intercanviar experiències i crear un diàleg sobre pràctiques que promoguin la protecció del consumidor, a través de l'estudi de casos particulars de joguines i productes defectuosos per a infants que han estat retirats del mercat.
 
El seminari reunirà més de 30 experts provinents d'Estats Membres de l'OEA, així com alts directius de diverses organitzacions internacionals. L'ocasió també servirà per dissenyar un Sistema Interamericà d'Alertes Ràpides (SIAR) sobre productes de consum i presentar una proposta per a un programa pilot, aprofitant l’experiència de l’ACC com a integrant de la Xarxa europea RAPEX (Sistema ràpid d’alerta per productes no alimentaris).
 
D’altra banda, l’Organització d’Estats Americans (OEA) ha creat una Xarxa de control i vigilància del mercat, la “Red Consumo Seguro y Salud - RCSS“. I en aquest marc, l’Agència  Catalana del Consum, com a organisme assessor, actua com a referent en el model d’implantació. Per això, el director Alfons Conesa participarà en la reunió del Grup Tècnic Assessor de la Xarxa, que tindrà lloc el divendres 8 de novembre.
 
A més, des de 2010, l’ACC participa en la formació del personal dels organismes ministerials que dediquen la seva activitat a la seguretat dels productes i el control del mercat, amb un Mòdul que s’imparteix en línia, però que té una part presencial a la ciutat de Washington.