Empresa i Treball

OCUPACIÓ

La Generalitat dota amb 2,8 milions d'euros extraordinaris la Renda Mínima d'Inserció per entrar en nòmina els 3.871 expedients pendents abans d'acabar l'any

query_builder   6 novembre 2013 19:05

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

La Generalitat dota amb 2,8 milions d'euros extraordinaris la Renda Mínima d'Inserció per entrar en nòmina els 3.871 expedients pendents abans d'acabar l'any

·           Es posaran en marxa plans d’inserció específics per a destinataris de la RMI amb càrregues familiars a través de les administracions locals
 
·         A l’avantprojecte de pressupostos de 2014 es preveuen 43 milions d’euros més per a la RMI i suposarà que el programa compti amb la major dotació de la història
 
·         Està previst que aquests recursos es destinin a incrementar la nòmina així com a mantenir i augmentar aquests plans d’inserció laboral
 
 La Generalitat dota amb 2,8 milions d’euros extraordinaris la Renda Mínima d’Inserció (RMI) per entrar en nòmina els 3.871 expedients pendents abans d’acabar l’any. Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, aquesta tarda en una interpel·lació al Parlament de Catalunya. Actualment 22.598 persones reben la RMI a Catalunya. 
 
El Departament ha aconseguit un pressupost extraordinari de 13,8 milions d’euros fruit de la reassignació dels objectius de dèficit entre els Departaments, dels quals 11 milions es destinaran a mantenir els ajuts als Centres Especials de Treball i mantenir els llocs de treball per a les persones amb discapacitat i els 2,8 a la RMI.
 
Puig també ha recordat que l’objectiu de la RMI és la reinserció social i laboral de les persones beneficiàries i ha anunciat que “es posaran en marxa plans d’inserció específics per a destinataris de la RMI amb càrregues familiars a través de les administracions locals”.
 
En concret, els beneficiaris d’aquests plans accediran a un contracte de 6 mesos i si després d’aquest període no han aconseguit una feina tindran dret a un subsidi d’atur de 426 euros amb una durada prevista de 21 mesos. Un cop esgotin aquesta prestació i si no han aconseguit inserir-se laboralment, tenen garantit el retorn al programa de la RMI. El nombre previst de contractacions és de 800 amb un sou mensual de 850 euros. 
 
La RMI comptarà amb la major dotació de la història l’any 2014
A l’avantprojecte de pressupostos de 2014 que va entrar ahir al Parlament es preveuen 43 milions d’euros més per a la RMI, passant de 130 a 173 milions d’euros. El conseller d’Empresa i Ocupació ha destacat que això “suposarà que el programa compti amb la major dotació de la història”. Puig també ha avançat que “aquests recursos es destinaran a incrementar la nòmina així com mantenir i augmentar aquests plans d’inserció laboral”.
 
En aquests moments, el Departament d’Empresa i Ocupació està treballant en els possibles canvis normatius en la Renda Mínima d’Inserció per tal d’adaptar-se a la nova situació socioeconòmica per millorar les condicions personals, socials, familiars i d’ocupabilitat d’aquest col·lectiu. Aquests canvis es consensuaran amb els agents socials i entitats implicades.
 
La reforma de la llei vol millorar, ampliar i renovar el paquet de mesures, la metodologia d’actuació, els professionals que intervenen en la implementació i el seguiment.
 
Així mateix, s’ha iniciat un canvi de model de gestió de la RMI a partir de la centralització del programa en el Departament d’Empresa i Ocupació amb la qual es cerca una major eficiència en la gestió del programa. El nou model de gestió ha de culminar en un termini de menys d’1 any i, entre d’altres aspectes, canviarà l’aplicació informàtica de gestió del programa. Aquesta aplicació suposarà la més gran inversió en tecnologies d’informació de les comunicacions del Departament de l’any 2014.
 
 


Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia