President

President Mas: "Els pressupostos de l'any vinent tenen una sensibilitat social màxima, com mai fins ara"

query_builder   6 novembre 2013 15:58

event_note Nota de premsa

President Mas: "Els pressupostos de l'any vinent tenen una sensibilitat social màxima, com mai fins ara"

  • El cap de l’Executiu destaca que el percentatge dedicat a l’àmbit social supera el 70% i que per primer cop no hi haurà nous ajustaments
  •  Artur Mas ha intervingut aquest matí en la sessió de control del Parlament, on ha confiat que es confirmi “el lleuger canvi de tendència” que s’està produint en la situació econòmica
El president Mas durant la seva compareixença
El president Mas avui al Parlament
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha volgut deixar clar aquest matí, en el decurs de la sessió de control del Parlament de Catalunya, que els pressupostos per l’any vinent “apunten a allò que és fonamental i tenen una sensibilitat social màxima”. El cap de l’Executiu ha destacat que “no són els comptes ideals ni els que ens agradaria”, però ha assegurat que “mai s’havia fet un esforç percentual tant important en l’àmbit social en uns pressupostos de la Generalitat” .
 
El cap del Govern, que ha estat interpel·lat sobre el projecte de llei de pressupostos pels diferents grups parlamentaris, ha subratllat que “el percentatge destinat a l’àmbit social és el 71’1%”, xifra superior ha recordat a la de l’últim govern tripartit que va ser del 67%, “el que passa és que hi ha menys despesa perquè hi ha menys diners”, ha afegit.
 
“Ens trobem en unes circumstàncies molt complicades, on se’ns imposa, per part del Govern central, un dèficit que en pura lògica no té cap justícia i que castiga la sanitat, l’ensenyament, els serveis socials i l’estat de benestar”, ha dit Artur Mas. Però en aquest context, el president ha assegurat que el Govern ha fet uns comptes “on hem optimitzat al màxim els ingressos per evitar noves retallades”, i ha destacat el fet que “per primer cop en aquests últims anys no hi haurà nous ajustaments”
 
En aquesta línia, el president ha rebutjat les crítiques d’alguns grups parlamentaris i els ha reptat a què “expliquin com es pot complir el dèficit que ens imposa el govern espanyol sense retallar res i sense l’ús del nostre patrimoni”. “Que ens facin una proposta i ens diguin com es pot fer, llavors començaran a ser creïbles, sinó, és pur discurs per quedar bé”, ha reblat.
 
El cap de l’Executiu ha destacat també durant la sessió de control  l’aposta del Govern per la recuperació econòmica del país i la creació de riquesa i de llocs de treball. En aquest sentit, Artur Mas ha afirmat que, tot i la prudència que requereix la situació, “per primer cop en els darrers anys hi ha un lleuger canvi de tendència”, i ara el que cal, ha dit, “és afavorir que es confirmi de la manera més robusta i que es creïn llocs de treball”.
 
En aquest sentit, Mas ha anunciat que “en el tercer trimestre d’aquest any tota l’ocupació que es va crear a l’Estat va ser a Catalunya” i que som “el territori que tenim més població ocupada, per sobre d’Andalusia”. Per això, el president ha volgut deixar clar que  “és Catalunya qui està tirant del carro i en canvi no se l’està ajudant com caldria”.

1  

Imatges

El president durant la seva compareixença

El president durant la seva compareixença 625

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia