• Pinyol va ser director artístic de la programació dels espectacles del Fòrum Universal de les Cultures i director del Teatro Price de Madrid
 
  • Mascarell destaca “la valentia, la personalitat i la intensitat dels seus projectes i espectacles, als quals va imprimir un caràcter marcadament cosmopolita, personal i genuí”
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha expressat el seu condol per la mort de l'actor i director català Pere Pinyol, mort als 61 anys. Mascarell ha destacat que Pinyol va ser “un exemple de creativitat i entusiasme infatigable en l’àmbit de les arts escèniques, especialment en el món del circ, a la recuperació del qual va contribuir de manera cabdal en els darrers temps al capdavant del Teatro Price de Madrid”. 
 
Mascarell ha ressaltat  “la valentia, la personalitat i la intensitat de Pinyol en tots els seus projectes i espectacles, als quals va imprimir un caràcter marcadament cosmopolita, personal i genuí”. 
 
 “Va saber apropar les arts escèniques, especialment el món del circ, al gran públic gràcies a formats que arribaven directament a l’espectador, sempre mantenint el rigor i la sensibilitat dels grans espectacles”, ha afirmat Mascarell.
 
Pere Pinyol va ser director del Teatro Price de Madrid des del 2009, codirector de l'acte d'inauguració de l'Expo de Saragossa 2008, coordinador general de les gales de 2006 a 2010 dels Premis Max, i director artístic de la programació dels espectacles del Fòrum Universal de les Cultures (2004) entre altres. Pinyol va dirigir el projecte '6Goya6', per al 200 aniversari del 1808 Madrid, i va exercir de director general a Focus Madrid,  a més de creador, productor i director del cabaret Passió Espanyola per al Pavelló d'Espanya a Expo Xangai (2010).