Gordó ha remarcat que l’elaboració de la futura llei catalana de col·legis professionals s’està fent amb la participació dels mateixos col·legis, per adaptar-la a la realitat,  i “incorporarà un article en el qual quedarà ben clar que l’espanyola és supletòria”
 
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, que ha participat avui en les Jornades de Juntes de Govern dels Col·legis d’Advocats de Catalunya, s’ha referit durant la seva intervenció a la importància de la justícia gratuïta i ha anunciat que “el Departament de Justícia es va comprometre a no rebaixar el torn d'ofici en matèria de justícia gratuïta, i així ho farà”. En aquest sentit, ha alertat que “no acceptarem la proposta del Ministeri de Justícia, d’homogeneïtzar els mòduls del torn d’ofici, ja que suposaria reduir-ne l’import al voltant d’un 30 %”.
 
D’altra banda, Gordó ha esmentat els dos temes que més preocupen el sector i el Govern: la reforma que promou el Govern de l’Estat, de la legislació sobre col·legis, i la intenció de modificar la demarcació i planta judicial. Germà Gordó, que ha acusat el Govern de l’Estat de manca de diàleg, ha posat en relleu que “amb tots vosaltres estem treballant la nova llei catalana de col·legis professionals, en la qual incorporarem un article que digui que la llei espanyola és supletòria de la catalana“. A més, ha asseverat: “ho estem fent amb la col·laboració de tots els col·legis professionals perquè hi ha una altra manera de fer les coses, que és amb diàleg, en benefici dels col·legis i també de la societat. Qui pot ajudar millor que ningú a fer una bona llei en aquest sentit? Els mateixos col·legis, per donar una bona resposta i adequar la llei a la realitat”.
 
En aquest sentit, Gordó ha assegurat que l’Avantprojecte de llei de serveis i col·legis professionals que impulsa el Departament de Justícia de la Generalitat té com a objectiu blindar les competències de la Generalitat i frenar el propòsit del Govern de l’Estat de regular un àmbit sobre el qual no té competència. Sobre aquest aspecte, el titular de Justícia ha manifestat: “A Catalunya hem de tenir clar que nosaltres tenim les competències i les exercirem. No les volem exercir unilateralment; ho volem fer amb els operadors jurídics i també amb els advocats”.
 
.
 
D’altra banda, Germà Gordó s’ha mostrat també contrari a l’Avantprojecte de llei que pretén impulsar el Govern de l’Estat sobre demarcació i planta judicial perquè eliminaria més de quaranta partits judicials a Catalunya i, a més, ha afegit: “es vol imposar sense diàleg des del Govern de l’Estat”.
 
Finalment, el titular de Justícia ha remarcat que “el Govern de Catalunya defensarà que cal que l’Administració de justícia estigui a prop dels ciutadans” i ha reiterat la necessitat de crear els jutjats de proximitat per enfortir la tutela judicial efectiva i permetre una resolució àgil dels processos judicials.