Salut

La digitalització de les radiografies arriba gairebé al 100% de la xarxa sanitària

query_builder   8 novembre 2013 15:03

event_note Nota de premsa

La digitalització de les radiografies arriba gairebé al 100% de la xarxa sanitària

Avui és el Dia Internacional de la Radiologia
El Dia Internacional de la Radiologia se celebra cada any el 8 de novembre. Aquest esdeveniment, promogut per la Societat Europea de Radiologia (ESR), la Societat Radiològica d'Amèrica del Nord (RSNA) i el Col·legi Americà de Radiologia (ACR), té l'objectiu de crear una major consciència sobre el valor tant de la radiologia com dels professionals de la salut que s'hi dediquen. La data de celebració commemora el descobriment dels raigs X l'any 1895 per part de Wilhelm Conrad Röntgen.
 
Enguany la campanya se centra en la imatge pulmonar per destacar la importància de la radiologia en la detecció, el diagnòstic i el tractament de les malalties pulmonars.
 
En els darrers anys s’han produït avenços tecnològics i organitzatius molts rellevants que canvien radicalment el panorama del diagnòstic per la imatge a Catalunya, com és el fet que en aquests moments la digitalització de la imatge radiològica està pràcticament assolida. En molts centres ja és possible consultar les imatges a través de la Història Clínica Compartida.
 
Així mateix, s’han elaborat recomanacions sobre les indicacions més adequades, basades en el coneixement científic i el consens professional, i eines d’ajuda a la presa de decisions i a la millora de qualitat.
 
La radiologia és una branca de la medicina molt present en el dia a dia dels sistemes sanitaris. Des del descobriment dels raigs X, les modalitats diagnòstiques basades en la radiació ionitzant han evolucionat de manera exponencial i han proporcionat als professionals de la salut la possibilitat de saber què està passant a l’interior del cos dels pacients. Milers de persones cada any es beneficien de les possibilitats que la radiologia ofereix als professionals de la salut per obtenir un diagnòstic acurat que permeti decidir una opció terapèutica per tractar i curar les malalties.
 
Aquests beneficis tenen rellevància en totes les fases assistencials: en les fases prèvies, per la detecció precoç de les malalties; durant els processos aguts, ja que es pot descriure la situació dels pacients, i també en les fases posteriors, perquè se’n pot fer el seguiment i assegurar la salut dels pacients. Com amb totes les tecnologies sanitàries, cal tenir en compte que a més dels beneficis,¿@ si no es fa servir de manera adequada, pot tenir efectes indesitjats.
 
Més informació:
 
 
 
Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia