Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Concessió dels Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2013

query_builder   11 novembre 2013 09:09

event_note Nota de premsa

Concessió dels Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2013

 
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha fet pública la concessió del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) en la seva convocatòria de l’any 2013, com va publicar, la setmana passada, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i a la qual s’havien presentat 24 candidatures.
 
Les candidatures premiades han estat en aquesta ocasió:
 
  • En la modalitat d’agroindústria, per la implantació d’innovacions en els processos de primera transformació i/o conservació de productes d’origen agrari, Unió Corporació Alimentària - Reus (Baix Camp), pel desenvolupament de dos nous productes: un cereal extrusionat elaborat a partir de la pasta d’avellana o d’ametlla, dirigit al consumidor final com a cereal d’esmorzar, i un altre de realitzat a partir de la pell de l’avellana i l’ametlla amb propietats funcionals i antioxidants.

 

  • En la modalitat d’empresa agrària, per la implantació d’innovacions dins del procés productiu, La Vall de Cabiscol, SL - Amposta (Montsià), pel desenvolupament, en la finca Temps de Terra, d’un model agrari autosuficient amb una agricultura i una ramaderia integrades en el lloc; un projecte agrícola i ramader que impulsa la venda de proximitat amb botigues pròpies a la ciutat de Barcelona i promou el contacte amb els consumidors per mitjà d’activitats de lleure i de coneixement de l’activitat agrària.
 
  • En la modalitat de jove emprenedor innovador per la implementació d’innovacions en l’empresa agrària o en l’agroindústria i per les característiques pròpies d’un emprenedor innovador, Andreu Rovira Vergés, de Formatgeria Mas Rovira, SCP - Sora (Osona), per l’esperit emprenedor i innovador orientat a combinar modernitat i tradició en la producció de formatges, amb l’objectiu final de fer realitat la creació d’una formatgeria modèlica on elabora formatges amb llet crua de vaca sense pasteuritzar, conservant les propietats organolèptiques de la llet, sense alteració de la matèria primera, no destruint les proteïnes, amb un rendiment més alt i més eficiència en l’elaboració. Uns formatges de gran qualitat, reconeguda tant a nivell estatal com internacionalment.
 
Els tres premis estan dotats amb la quantitat de 6.000 € cadascun.
 
També s’ha nominat en la resolució les següents candidatures finalistes, dotades amb 2.000 € cadascuna:
 
  • En la modalitat d’agroindústria, Agropecuària Catalana, SCCL (AGROCAT) - Sant Fruitós de Bages (Bages), per la introducció d’un sistema de monitorització en continu del procés de fabricació de pinsos compostos basant-se en la informació de les característiques nutricionals al llarg del seu procés de producció.
 
  • En la modalitat d’empresa agrària, SAT La Reula - Organyà (Alt Urgell), per la innovació que comporta en la granja familiar de producció de llet incorporar al seu procés l’elaboració i comercialització d’uns iogurts i matons de gran qualitat a causa del pas directe de la llet des de la sala de munyir a l’obrador elaborant productes d’alta qualitat que augmenten el valor afegit i la rendibilitat de l’explotació, que es troba en zona desfavorida.
 
  • En la modalitat de jove emprenedor innovador, Núria Verdés Torra de La Garbiana, SCCL - Tarroja de Segarra (Segarra), per l’esperit emprenedor i innovador orientat a desenvolupar La Garbiana, un projecte que, juntament amb tres joves més, de forma cooperativa, els ha permès recuperar varietats de blats antics i fer una farina que comercialitzen -part de la seva producció- en la seva agrobotiga amb els altres productes d’horta que ells produeixen.
 
I properament sortirà publicada la convocatòria del Premi PITA corresponent a l’any 2014.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 

1  

Fitxers adjunts

Pòster.

Pòster.
PDF | 493