El dir gral d'Indústria, Antoni Ma Grau, durant la jornada a Mataró
 
  • El director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, ha explicat en el marc de la jornada “TECNIO: el teu soci tecnològic” a Mataró que els centres han treballat amb més de 6.000 empreses clients per desenvolupar noves tecnologies.

 

  • Els centres TECNIO són l’eix del model d’innovació que la Generalitat impulsa per a Catalunya i la seva funció és posar la investigació al servei de les empreses catalanes.

 

  • Els 89 centres que formen part de TECNIO treballen en els àmbits de la nutrició, la química, les TIC o l’enginyeria electrònica.

 

Els centres tecnològics de la xarxa TECNIO, impulsada per la Generalitat de Catalunya a través d’ACCIO, han facturat 135,1 milions d’euros al 2012. Són dades presentades avui pel director general d’Indústria, Antoni Ma. Grau, en el marc de la jornada per a empresaris “TECNIO: el teu soci tecnològic” que ha tingut lloc al TecnoCampus Mataró-Maresme.

 
Catalunya compta amb 89 centres tecnològics que han treballat amb més de 6.000 empreses i entitats clients durant l’últim any, en àmbits com la nutrició, la química, l’enginyeria electrònica o les TIC, entre d’altres. Hi treballen 3.451 persones, una tercera part de les quals són doctors. 
 
En total, aquests centres han creat 11 empreses spin-off durant l’últim any, i han llicenciat o venut 18 patents catalanes. Els centres TECNIO són l’eix del model d’innovació que la Generalitat impulsa actualment per a Catalunya i la seva funció és posar la investigació al servei de les empreses catalanes.
 
En el marc de la jornada d’avui s’han presentat casos d’èxit d’empreses que han desenvolupat noves tecnologies a partir de la col·laboració amb els centres tecnològics.
 
Casos d’èxit:

Sistema de captura de moviment per a la rehabilitació de pacients basat en sensors impresos

L’Institut Guttmann i CETEMMSA han desenvolupat conjuntament una màniga amb sensors impresos que permet la monitorització de la rehabilitació dels pacients. Es tracta d'un dispositiu que permetrà al pacient el seu ús en activitats quotidianes i evitarà el seu desplaçament al centre de rehabilitació. Mitjançant la transmissió de la informació cap al rehabilitador, aquest podrà avaluar de forma objectiva l'eficàcia del seu tractament.
 
Els sistemes de captura de moviment que existeixen actualment són sovint complexes, cars i amb una gran quantitat de cablejat que limiten la capacitat de realitzar una anàlisi biomecànica de forma contínua en l'entorn natural del pacient i el fet de poder imprimir els sensors en un teixit permet tenir un dispositiu confortable i de baix cost.
 
Verisize, una spin-off que comercialitza una aplicació web per encertar la talla
 
El Centre de Visió per Computador de la UAB, juntament amb l’empresa de roba a mida Tailor4Less.com, han desenvolupat una aplicació web que permet estimar la talla del comprador a través de les seves dades corporals (pes, alçada i complexió). Aquesta nova tecnologia ha donat pas a la creació d’una spin-off, Verisize, ubicada a Sant Cugat, que en només un any de vida ja ha comercialitzat l’aplicació a grans empreses online del sector moda de Polònia, Austràlia, Alemanya i Suècia. 
 
Si voleu més informació sobre els casos d’èxit, contacteu amb Premsa d’ACCIO (premsa.accio@gencat.cat,  93 476 7213)
 

1  

Fitxers adjunts

El dir gral. d'Indústira, Antoni Maria Grau, en la presentació de la xarxa TECNIO a Mataró

El dir gral. d'Indústira, Antoni Maria Grau, en la presentació de la xarxa TECNIO a Mataró
JPG | 2885