Protecció Civil

Protecció Civil manté activada l'alerta del pla INFOCAT per l'incendi de Vilopriu (Baix Empordà)

query_builder   12 novembre 2013 09:51

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté activada l'alerta del pla INFOCAT per l'incendi de Vilopriu (Baix Empordà)

  • Es mantenen les mesures d’autoprotecció: confinament dintre del nucli urbà a Jafre, Colomers, Vilopriu i Foixà. Els veïns poden sortir de casa però no  abandonar el nucli urbà.
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada l’ALERTA del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per l’incendi forestal de Vilopriu, en el que encara són vigents les mesures d’autoprotecció de la població, com el confinament dels veïns dintre del nucli urbà, de les poblacions de Jafre, Colomers, Vilopriu i Foixà. Us recordem que els veïns poden sortir de casa però no abandonar el nucli urbà.
La Unitat Mòbil de Protecció Civil (UMOPC) i el seu personal de Protecció Civil de la Generalitat continuen activats amb funcions de Centre de Comandament Avançat (CCA) de l'emergència, on estan presents els diferents operatius que treballen en la resolució de l’emergència. La Unitat Mòbil està ubicada al municipi de Camallera.
 
El Consell Comarcal del Baix Empordà està aplicant el Pla d’Assistència i Suport en matèria de Protecció Civil per la situació del foc que afecta la comarca.
 
La Creu Roja amb vuit voluntaris ha activat ha activat un dispositiu  amb mantes i avituallament als pavellons de Sant Jordi Desvalls i de la Bisbal de l’Empordà. En aquests moments no hi ha cap persona acollida en aquests centres.
 
Protecció Civil recorda que des de diumenge es manté la situació de risc d’incendi forestal elevat a Alt i Baix Empordà, a les Terres de l’Ebre i a l’Alt i Baix Camp. En aquest sentit, en els diferents massissos forestals d’aquestes comarques no s’hi pot accedir ni a peu ni en vehicle, excepte els residents. Els Agents Rurals han anul·lat l’autorització de cremes en les comarques anteriorment citades.
 
Protecció Civil recorda que cal extremar les precaucions en aquestes comarques, i en general arreu del territori i no fer cap activitat que pugui suposar una font d’ignició.
 
Recordeu que el confinament és la mesura d’autoprotecció bàsica en cas d’incendi forestal. Consulteu la resta dels consells tant preventius com d’autoprotecció en cas d’incendi forestal
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia