Territori

Engega la nova campanya per fomentar la correcta separació dels residus d'aparells elèctrics i electrònics

query_builder   12 novembre 2013 12:14

event_note Nota de premsa

Engega la nova campanya per fomentar la correcta separació dels residus d'aparells elèctrics i electrònics

Incorporarà una promoció amb un sorteig on hi poden participar els ciutadans que lliurin un aparell elèctric o electrònic vell quan en comprin un de nou en una botiga adherida
El secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat, Josep Enric Llebot, el director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, i el director general de Difusió, Ignasi Genovès, han presentat aquest matí la nova campanya de foment de la separació dels residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE). La campanya pretén donar a conéixer als ciutadans la xarxa de punts de recollida de que disposen i fomentar la seva participació en el procés de reciclatge, ja que no s’estan assolintels objectius de recollida selectiva de RAEE que marca la Directiva Europea de 4 quilos per habitant i any.L’any 2012 se’n van recollir unes 20.000 tones, que representen2,51 kg/hab/any.
 
La campanya, promoguda per l’ARC en coordinació amb la Direcció General de Difusió Corporativa i els Sistemes Integrats de Gestió (SIG) Ecotic, European Recycling Platform, Ecoasimelec, Ecofimática, Tragamóvil, Ecoraee’s, Ecolum, i Ambilamp té com a objectiusensibilitzar, crear complicitat per fomentar la participació, i generar un canvi d’actitud. Per fer-ho, s’ha tornat a comptar amb la participació del trio The Mamzelles, protagonista de l’exitosa campanya de separació d’envasos lleugers i de vidre Envàs, on vas, del Nadal passat i de la continuació dirigida al foment de la recollida de piles del mes de setembre.
 
Es tracta d’una acció comunicativa que comença avui dimarts a la televisió i durarà fins el 30 de novembre. A la ràdio s’incorporarà el 22 de novembre anunciant una nova promoció als comerços. Podeu veure l'anunci a http://youtu.be/RYmfcCM45X8.
 
Promoció als comerços
 
Com a novetat, aquesta campanya incorpora la promoció “Recollida selectiva d’aparells elèctrics i electrònics 2013” que consisteix en un sorteig obert a totes les persones que del 22 de novembre de 2013 al 22 de gener de 2014 lliurin un aparell elèctric o electrònic vell a una botiga adherida a la promoció i en el mateix moment comprin un aparell elèctric o electrònic nou de les mateixes característiques o que faci una funció equivalent.La botiga lliurarà una butlleta de participació que caldrà verificara través del web www.promoRAEE2013.cat, on es podrà consultar si el participant ha estat escollit guanyador.
 
En total  s’atorgaran 200 premis, a través de sortejos diaris de vals regal amb un import de 300 € de descompte per la compra d’un AEE. La promoció té una durada de 62 dies.S’hi preveu la participació d’unes 600 botigues, des de grans establiments comercials fins a petites botigues de barri.
 
Aquesta promoció té un doble objectiu: per una banda afavorir la implicacuió del comerç en la recollida de RAEE i, per l’altra, fomentar l’hàbit dels ciutadans de dur els aparells que ja no funcionen a la botiga quan se’n volen comprar un de nou.
 
El valor de separar bé els RAEE
 
Aquests residus han de ser tractats de forma diferenciada de la resta de residus municipals ordinaris perquè les substàncies perilloses que puguin contenir siguin tractades acuradament i els recursos que continguin siguin valoritzats. Si no es recullen de manera separada i es sotmeten a un tractament selectiu dels components i materials utilitzats en la seva fabricació, els RAEE poden ser els responsables d’una bona part de la contaminació present en els lixiviats recollits en els dipòsits controlats o bé en les emissions atmosfèriques que cal depurar quan són valoritzats.
 
És per això que s’han de lliurar als sistemes de recollida implantats pels fabricants, a la distribució, en el moment de la compra, si decidim substituir l’aparell per un de nou que sigui equivalent, o als sistemes de recollida municipal previstos pels ens locals (deixalleries, recollida de voluminosos, sistemes de porta a porta, etc.).

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 63

Presentació

Presentació
PDF | 1008

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia