L’objectiu és establir una col·laboració institucional per al desenvolupament de projectes d’interès compartit

 

En la sessió d’avui, el Consell de Govern ha acordat l’aprovació de la subscripció d’un conveni marc entre el Ministeri de Salut Pública i Assistència Social (MISPAS) de República Dominicana i l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Salut, per a la col·laboració en l’àmbit de la salut.
 
L’acord pretén establir una relació d’intercanvi d’experiències en matèries de salut pública, assistència sanitària, investigació en salut i desenvolupament tecnològic i cooperació. Així, i tenint en compte que la inversió en salut no és un cost sinó un factor de desenvolupament, ambdues institucions treballaran per a la cooperació tècnica en temes de planificació sanitària.
 
Atès que els tres pilars de l’àmbit de la salut són la prevenció, el sistema de protecció i la investigació, els sectors de col·laboració que inclou l’acord són la salut pública, l’assistència primària i hospitalària, el diagnòstic per la imatge, els laboratoris d’anàlisis clíniques, els programes de control VIH i la planificació i gestió de cures pal·liatives. El conveni també incorpora les emergències mèdiques i els transport sanitari medicalitzat, la investigació i innovació, la formació de directius en salut, els centres col·laboradors i xarxes en salut, l’e-Salut i les tecnologies de la informació i la comunicació, la cooperació en recursos humans, la governança i l’organització dels sistemes de salut i el projecte, desenvolupament, construcció i posada en funcionament de centres hospitalaris.
 
Les activitats previstes en l’acord es duran a terme mitjançant la participació en esdeveniments d’interès comú. En aquest sentit, s’organitzaran conferències per a la promoció de les diferents activitats de cooperació, recerca i docència o formació, alhora que s’establiran vies de consulta recíproca entre els àmbits de les respectives administracions.