Bombers

L'incendi de l'Empordà està ja controlat

query_builder   13 novembre 2013 10:49

event_note Nota de premsa

L'incendi de l'Empordà està ja controlat

 
  
  • Una trentena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i dos helicòpters continuen remullant la zona

 

  • Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’alerta de l’INFOCAT

 

  • El Departament d’Agricultura manté tancats els accessos  als massissos gironins de Cadiretes i de les Gavarres

 

 
Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat, a tres quarts de deu del matí, l’incendi que crema des de dilluns vespre al Baix Empordà.
 
El foc s’ha controlat un cop els Bombers han sobrevolat la zona afectada i han comprovat que tot el perímetre està tancat i assegurat. Una trentena de dotacions terrestres i dos mitjans aeris continuaran treballant, bàsicament per remullar la superfície i evitar així possibles revifalles.
 
El Departament d’Agricultura manté tancats els accessos  als massissos gironins de Cadiretes i de les Gavarres i disposa d’un dispositiu de vigilància extrema a les comarques de Tarragona i les Terres d’Ebre
El Pla  Alfa es manté activat en el seu màxim nivell (nivell 3) a les comarques de l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès i el Pla de l’Estany. A la Selva s’ha activat el Nivell 2. El Departament ha restringit els accessos al massís de les Gavarres, molt proper a la zona de l’incendi de Vilopriu.
Pel que fa a les comarques de Tarragona i les Terres d’Ebre, tot i que no hi ha tancament de massissos, el Pla Alfa Nivell 3 es manté actiu a l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Demà la previsió és que torni a repuntar el vent amb forta intensitat.
 
Segons les dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals, la superfície afectada per l’incendi és de 551,05 hectàrees. D’aquestes, 377,72 són de vegetació forestal; 131,73, agrícola; 16,07 corresponen a vegetació urbana i la resta, a pastures i terrenys improductius. Per municipis, el més afectat ha estat Foixà (330,27 Ha), seguit de Vilopriu (140,08 Ha), Colomers (46,49 Ha) i Jafre (34,19 Ha).
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat l'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, un cop els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi de Vilopriu (Baix Empordà). Amb tot, la DGPC manté el pla INFOCAT en situació de Prealerta pel risc d'incendi, encara elevat, sobretot a l'Empordà, les Terres de l'Ebre i Tarragona, on cal extremar les precaucions en l'activitat en general a l'entorn forestal.
 
 
 
 
Cerdanyola del Vallès, 13 de novembre de 2013
10.44 hores
`