Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura divulga l'aqüicultura continental

query_builder   13 novembre 2013 12:41

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura divulga l'aqüicultura continental

FOTO WEB
Un moment de la jornada.
 
 
El director general de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), Jordi Ciuraneta, acompanyat del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, ha inaugurat, aquest matí, una jornada tècnica sobre aqüicultura continental, que s’ha celebrat a la seu del Departament a Lleida, i que ha comptat amb la participació de diversos organismes de la Generalitat, entre altres.
 
La finalitat d’aquesta iniciativa és divulgar l’aqüicultura d’aigua dolça i donar a conèixer les seves potencialitats per a dur a terme accions innovadores que puguin contribuir a afavorir el progrés econòmic de Catalunya.
 
En el desenvolupament de la jornada hi han participat tècnics aqüícoles que aborden les possibilitats de l’aquaponia (combinació de l’agricultura tradicional amb el cultiu aqüícola), el potencial de l’aqüicultura continental en zones de regadiu, les possibilitats del cultiu de l’anguila i de l’esturió, la repoblació dels rius amb peixos produïts en instal·lacions aqüícoles d’aigua dolça, així com els requisits ambientals que han de tenir en compte els projectes d’aqüicultura continental.
 
Així, durant la jornada, que s’ha celebrat a Lleida pel gran potencial d’aquest territori per al desenvolupament de l’aqüicultura continental, s’ha remarcat la importància de la implantació de l’aqüicultura en territoris rurals per al seu desenvolupament econòmic, vinculant, a més, l’activitat aqüícola amb l’agrària, i destacant el paper que hi juga la gent jove.
 
Cal destacar, entre altres, les iniciatives que s’hi han exposat per part de joves emprenedors, amb una voluntat clara de desenvolupar nous projectes empresarials que puguin contribuir al progrés econòmic del país.
 
Val a dir que la jornada ha superat la cinquantena d’assistents, amb gran presència del sector productiu, científics, Generalitat de Catalunya, ajuntaments, i altres administracions.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i https://twitter.com/agriculturacat
 

1  

Fitxers adjunts

Un moment de la jornada.

Un moment de la jornada.
JPG | 142

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia