• Empresa i Ocupació manté la partida dedicada a aquest col·lectiu malgrat la consolidació de la retallada estatal de fons per a polítiques actives

  • El POIN 2013 beneficiarà 1.400 persones amb algun tipus d’afectació psíquica, física, sensorial, mental o intel·lectual degudament acreditada 
 
La Generalitat de Catalunya, a través del Departament d’Empresa i Ocupació, destina 3.417.334,68 euros entre 2013 i 2014 a inserir en el mercat laboral persones amb discapacitats i/o malalties mentals. D’aquesta manera, l’executiu català manté l’esforç econòmic de l’any passat per a protegir aquest col·lectiu malgrat la consolidació de la retallada estatal pel que fa als fons dedicats a polítiques actives d’ocupació.
 
Amb tot, es preveu poder beneficiar un total de 1.400 persones d’aquest col·lectiu que tinguin un grau de discapacitat degudament acreditat  igual o superior al 33% d’entre les següents afectacions: psíquica, física, sensorial, capacitat intel·lectual límit i trastorn mental. Entre les actuacions subvencionables previstes s’inclouen accions d’orientació professional, de suport i assessorament en la recerca de feina, de formació (tant bàsica com tècnica i específica), i de pràctica en entorns laborals.

Distribució de fons
 
L’ordre aprovada desplega el que es coneix com a Programa d’orientació i acompanyament a la inserció (POIN) de la xarxa d’orientació per a l’ocupació, que impulsa la direcció general d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom. El programa fomenta la contractació de persones amb discapacitat a l’empresa ordinària mitjançant la col·laboració de les entitats sense afany de lucre que el porten a terme.
 
Així, els 3,4 milions d’euros reservats per al POIN del 2013, que es faran efectius entre enguany i l’any vinent, es distribueixen al 50% entre projectes adreçats a:
 
- Persones amb paràlisi cerebral, malaltia mental o discapacitat intel·lectual d’un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33%, o amb discapacitat física i sensorial d’un gran reconegut igual o superior al 65%.
- Persones amb discapacitat física o sensorial d’un grau reconegut entre el 33 i el 64%.

 

El total de fons prové de la dotació aprovada per la Conferència Sectorial, reconeguda recentment pel govern de l’Estat. Tanmateix, les actuacions també podran ser objecte de cofinançament en un 50% pel Fons Social Europeu amb càrrec al Programa operatiu del Fons Social Europeu de competitivitat regional i ocupació de Catalunya per al període 2007-2013.