El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha organitzat diverses jornades i seminaris tècnics adreçats al sector agrari per a la setmana vinent arreu de Catalunya, dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT), i col·labora i participa en altres.
 
Així, el director dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Anton Ballvé, presidirà dilluns, 18 de novembre de 2013, a les 16:00 hores, la presentació del ‘Fòrum de comercialització dels productes agrarorurals de l'Alt Camp’, que se celebrarà a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Camp, a Valls (Mossèn Martí, 3). L’endemà dimarts, i en el marc de la Fira de Sant Martí de Montblanc, Ballvé presentarà la ‘IV Jornada comarcal de la vinya: noves tecnologies en viticultura, que tindrà lloc a partir de les 8:45 hores, Concactiva (carrer Daroca, 1). I dimecres, dia 20 de novembre, a les 9:30 hores, presentarà la sessió tècnica ‘Energies renovables en el món rural. Autoconsum individual i col·lectiu’, a ‘El Cafè’ (carrer de Selma, s/n), d’El Pla de Manlleu (Aiguamúrcia).
 
Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Jaume Fabà, presidirà dimecres, 20 de novembre, la presentació de la jornada ‘Reduir la factura energètica: les possibilitats de la biomassa’, que se celebrarà a la sala d’actes del DAAM a Lleida (carrer Camp de Mart, 35), a partir de les 10:00 hores.
 
 
Altres jornades previstes per a la setmana vinent:
 
La reducció de costos energètics en el reg dels cítrics
Dilluns, 18 de novembre de 2013
10:15 hores
Serveis Agraris “Joan Gil”
Avinguda Catalunya, 64.
Alcanar
 
Aiguamolls artificials per a la depuració de lixiviats de l'horticultura fora de sòl
Dilluns, 18 de novembre de 2013
Centre IRTA Cabrils
Carretera de Cabrils, quilòmetre 2.
Cabrils
 
SRB: Revisió, eines de diagnòstic i optimització de programes vacunals
Dimecres, 20 de novembre de 2013
19:30 hores
Col·legi oficial de Veterinaris de Lleida
Carrer Canonge Brugulat 7, principal.
Lleida
 
Patògens de la indústria alimentària
Dijous, 21 de novembre de 2013
9:30 hores
Edifici El Sucre
Carrer Historiador Ramon d’Abadal i Vinyals, 5.
Vic
 
Com ens afecta la nova normativa d'ús sostenible de fitosanitaris?
Dijous, 21 de novembre de 2013
19:15 hores
Museu de la Vida a la Plana
Passeig de les Quatre Carreteres, s/n.
Santa Bàrbara
 
D’altra banda, el proper dimarts, 19 de novembre, Concactiva, a Montblanc (carrer Daroca, 1), acollirà, de 9:30 hores a 13:30 hores, la jornada ‘Eines de productivitat per a petites empreses’.
 
A més, l’Aula Magna Enric Casassas de la Facultat de Química de la Universitat de Barcelona (UB), a la capital catalana, serà l’escenari de la ‘V Jornada sobre gestió i tractament de fangs d’EDAR’, el proper dimecres, 20 de novembre, a partir de les 8:50 hores.
 
I dijous vinent, 21 de novembre, tindrà lloc, també a Barcelona, el ‘Seminari: Petjada hídrica i sostenibilitat ambiental i productiva en el sector agroalimentari’, que se celebrarà a partir de les 9:50 hores,
 
I finalment, divendres, 22 de novembre, i en el marc de les sortides i xerrades professionals dins del cicle ‘Oportunitats per a l’agricultura a l’Horta de Lleida’ tindrà lloc, a partir de les 9:00 hores, la dedicada a ‘Hortivalls + PLUSFRESC + Codi Bones Pràctiques de la Gastronomia de Lleida’.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.