La consellera de Benestar Social i Família també visitarà un pis d’acollida d’aquesta entitat i una residència de l’Associació Down Lleida
 
Per tancar aquesta visita territorial, Neus Munté assistirà al sopar anual de Down Lleida i al lliurament del VIII Premis Integra XXI
 
La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha inaugurat avui les noves instal·lacions de l’Associació Antisida de Lleida, acompanyada del paer en cap de l’Ajuntament de Lleida, Àngel Ros; del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i del president de l’entitat, Joan Fibla. L’Associació Antisida de Lleida ocupa els baixos del número 17 del carrer Lluís Besa des del gener de 2006 i avui ha presentat públicament les reformes recents que s’han dut a terme en aquest local.
 
Posteriorment, la consellera visitarà el pis d’acollida que té aquesta entitat, que forma part del Servei de Recursos Assistencials per a persones amb VIH de Catalunya, amb la finalitat bàsica de millorar la seva salut i potenciar una inserció social i laboral en la mesura de les possibilitats de cada resident.
 
L’Associació Antisida de Lleida és una entitat sense ànim de lucre fundada l’any 1991 amb l’objectiu de millorar de forma integral la qualitat de vida de les persones afectades per VIH, tot i que treballa a Lleida des de 1989, quan va néixer com a delegació de l’Associació Antisida de Catalunya. Actualment aquesta entitat compta amb 115 socis, 66 membres col·laboradors i amb una participació regular de 20 voluntaris. En el període 2012-2014, el Departament de Benestar Social i Família haurà subvencionat aquesta entitat amb més de 450.000 euros per al manteniment dels seus serveis.
 
Lliurament dels VIII Premis Integra XXI de Down Lleida
 
Aquest vespre la consellera de Benestar Social i Família participarà al sopar anual de l’Associació Down Lleida i al lliurament dels VIII Premis Integra XXI a tres empreses que fomenten la inserció laboral de persones en discapacitat intel·lectual: Bugaderia Blanquet, Escola Pia Balaguer i Col·legi Episcopal.
 
Integra XXI és un projecte per a la inserció sociolaboral que Down Lleida va posar en funcionament l’any 2003. A més de ser pioner a Lleida, continua sent l’únic que segueix la metodologia de treball amb suport, a través de la qual un preparador laboral ajuda als beneficiaris a assolir el grau d’autonomia i les habilitats necessàries per desenvolupar la feina assignada amb garanties d’èxit. Actualment compta amb 46 usuaris d’entre 16 i 36 anys i amb la col·laboració de més de 50 empreses i institucions de la demarcació de Lleida.
 
Abans del sopar, Neus Munté visitarà una de les residències de Vida Independent d’aquesta entitat, que potencia l’autonomia i la independència dels joves amb síndrome de Down o altres discapacitats intel·lectuals. A través del projecte “Desperta’t”, Down Lleida ajuda a aquestes persones a que prenguin les seves pròpies decisions, treballant diferents aspectes que els permetin arribar a ser el màxim d’autònoms i independents possible. L’objectiu és que acabin decidint amb qui i com volen viure. Down Lleida disposa d’un habitatge que s’utilitza com a pis de formació per a aquelles persones joves que volen començar el procés cap a l’autonomia i dos habitatges on hi ha 5 usuaris que ja viuen de forma autònoma.
 
Down Lleida o l’Associació Lleidatana Síndrome de Down va néixer el 1995 fruit de la iniciativa d’un grup de pares que volien millorar la vida de les persones amb síndrome de Down, garantir la igualtat d’oportunitats i ajudar-les a incorporar-se activament a la societat. Actualment l’associació treballa amb 96 persones amb síndrome de Down i d’altres discapacitats intel·lectuals, així com amb les seves famílies. En el període 2012-2014, el Departament de Benestar Social i Família haurà subvencionat amb 90.000 euros aquesta entitat, a través d’un conveni pluriennal pel programa de suport i promoció de la integració.