El delegat durant la visita
El delegat del Govern, Eudald Casadesús, acompanyat per la directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família, Montserrat Roura, ha visitat aquest matí la Fundació TRESC a Girona. La presidenta de TRESC, Montserrat Cardona, ha explicat l’activitat actual de l’entitat, que va néixer l’any 1994, i que es dedica a oferir serveis de suport de formació i inserció laboral a persones amb discapacitat i/o malaltia mental. La Fundació fa aquesta inserció laboral a l’empresa ordinària a través de la metodologia de treball amb suport. A finals de l’any passat ha obert també el Servei Prelaboral del Baix Empordà, ubicat a Palafrugell, i que atén 15 persones amb trastorn mental sever.
 
Cal destacar que, des de l’inici de l’activitat TRESC ha atès unes 350 persones i ha aconseguit 180 noves contractacions, sense comptar pròrrogues. L’equip de professional de l’entitat el formen 11 persones, entre els quals, educadors socials, pedagogs i psicòlegs. Cada any més de 120 persones participen en els serveis de la Fundació, que compta amb el suport del Departament de Benestar Social i Família, a través del centre concertat de Palafrugell, i el d’Empresa i Ocupació, a través del programes d’inserció laboral.
 
Precisament, a partir de demà s'obre el termini de subvencions del Programa d'orientació i acompanyament a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental de la Xarxa d'Orientació per a l'Ocupació. Aquest programa del Departament d'Empresa i Ocupació dóna suport a les entitats perquè realitzin actuacions que mitjançant la informació, orientació i/o motivació possibiliten la millora de la posició en el mercat de treball dels demandants d'ocupació. També inclou la promoció d'actuacions de prospecció del mercat de treball per facilitar la inserció laboral.
 

2  

Fitxers adjunts

El delegat, Eudald Casadesús, i la directora de Benestar Social, Montserrat Roura, amb la presidenta de TRESC

El delegat, Eudald Casadesús, i la directora de Benestar Social, Montserrat Roura, amb la presidenta de TRESC
JPG | 846

Imatge d'un altre moment de la visita a la Fundació TRESC

Imatge d'un altre moment de la visita a la Fundació TRESC
JPG | 810