·        Barcelona acull del 18 al 20 de novembre el congrés EVS27, que reunirà més de 500 experts en mobilitat elèctrica de tot el món.
 
·        L’estand “Barcelona Catalonia” mostrarà les iniciatives de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona en el camp del vehicle elèctric.
 
·        A la jornada de dimarts “Noves oportunitats per al sector dels vehicles nets” es presentaran 16 projectes estatals en mobilitat elèctrica que busquen finançament.
 
La Generalitat de Catalunya participarà del 18 al 20 de novembre a la fira EVS27, la trobada internacional més important dins el sector del vehicle elèctric que se celebra per primer cop a Barcelona. El congrés reunirà al recinte de Fira Gran Via més de 500 experts en mobilitat elèctrica de tot el món.
 
Amb més de 170 expositors, a l’EVS27 es podran veure els últims prototips de bateries elèctriques, vehicles i components. L’estand “Barcelona Catalonia” mostrarà les novetats impulsades per la Generalitat de Catalunya –a través d’ACCIO, l’Institut Català d’Energia i el Departament de Territori i Sostenibilitat-, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona en aquest camp.
 
Aquest espai també comptarà amb una àrea d’exposició, la Innovation Zone, on es podran conèixer les darreres innovacions en transport elèctric de les start-ups catalanes OCT Engineering, Drive the City, Evectra, Cinergia, Otocycles, Debione Motorcycles, Scutum i Alfer Motos.
 
“Barcelona Catalonia” també acollirà la plataforma Live, una iniciativa público-privada per a la promoció del vehicle elèctric i les seves capacitats empresarials a Barcelona i a Catalunya. La plataforma Live Barcelona dóna suport a la realització de projectes demostradors en mobilitat elèctrica que utilitzen Barcelona com a banc de proves.
 
Durant els dies del congrés visitaran Barcelona delegacions empresarials de Noruega, Quebec, França, Alemanya i Regne Unit, que coneixeran punts d’interès per la mobilitat elèctrica a la capital catalana -com TMB, Nissan o Going Green- i es reuniran amb empreses locals que desenvolupen iniciatives dins el sector.
 

Presentació de 16 projectes innovadors que busquen finançament: Jornada “Noves oportunitats per al sector dels vehicles nets”
 
El dimarts 19 de novembre tindrà lloc la sessió “Noves oportunitats per al sector dels vehicles nets”, on es mostraran 16 projectes innovadors de l’Estat espanyol en l’àmbit del vehicle elèctric que busquen finançament. Els projectes es presentaran davant de 150 empresaris i professionals del sector.
 
Durant la sessió també es donaran a conèixer les noves convocatòries del programa de finançament europeu Horizon 2020, que destinaran 1.500 milions d’euros a projectes per desenvolupar el  vehicle elèctric durant el període 2014-2020.  
 
Aquesta jornada anual, que enguany se celebra a Barcelona coincidint amb el congrés EVS27, està organitzada per ACCIO –l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana–, el Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI), Applus+ Idiada i empreses i associacions del sector de l’automoció.
 
La sessió serà inaugurada pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i la directora general del CDTI, Elisa Robles. S’iniciarà a les 9:00 del matí fins a les 18:00 hores. Podeu consultar el programa aquí:
 
 

Brokerage Event, el lloc de trobada de l’oferta i la demanda de tecnologia a l’EVS27
 
Els dies 19 i 20 de novembre tindrà lloc el Brokerage Event de l’EVS27, l’escenari on es posarà en contacte l’oferta i la demanda de tecnologia. Empreses de 20 països diferents mantindran reunions prèviament concertades amb altres companyies interessades en desenvolupar projectes conjunts.
 
Organitzat per ACCIO amb la col·laboració d’Enterprise Europe Network i la  Comissió Europea, l’objectiu del Brokerage Event és facilitar la creació d’aliances per a la cooperació internacional, la transferència de tecnologia i el desenvolupament de projectes innovadors.
 
 
Taller d’infraestructura de recàrrega
 
El dilluns 18 de novembre se celebrarà el Taller d’infraestructura de recàrrega, una jornada adreçada tant a fabricants com a instal·ladors i gestors d’espais on es poden ubicar punts per a la recàrrega de vehicles elèctrics, i que té per objectiu exposar i discutir la normativa vigent i presentar casos pràctics de diferents tipus d'instal·lacions. El Taller està organitzat per l’ICAEN, el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC), la Asociación de Fabricantes de Material Eléctrico (AFME) i la Agrupación de Empresas Innovadoras de la Infraestructura de Recarga del Vehículo Eléctrico (AEDIVE).
 
 
El sector de la mobilitat elèctrica a Catalunya
 
A Catalunya existeixen més de 175 empreses i projectes empresarials que treballen en el sector del vehicle elèctric. La Generalitat de Catalunya té com a prioritat el llançament d’un pla estratègic de mobilitat sostenible que definirà l’estratègia en R+D de la indústria catalana en els vehicles avançats del futur.
 
Arreu del territori circulen actualment 2.000 vehicles elèctrics i hi ha instal·lades 500 estacions de recàrrega. Aquests vehicles gaudeixen d’un descompte del 30% en peatges de la xarxa viària catalana.