Docs
En relació amb les declaracions de la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, posant en dubte l’austeritat dels viatges oficials del president Mas, el Govern de Catalunya vol expressar la seva sorpresa i estupefacció perquè reflecteixen un profund desconeixement de les polítiques d’austeritat que està aplicant el Govern de la Generalitat, també i particularment en els desplaçaments oficials.
 
Austeritat que queda demostrada en el recent viatge a Israel, on el president Mas i les persones que el van acompanyar van viatjar en classe turista, mentre que el Govern espanyol quan es desplaça ho fa amb avions presidencials. L’equip que va viatjar amb el Cap de l’Executiu està composat pel mínim personal imprescindible i constitueix, com a molt, una tercera part del que acompanya al president del Govern espanyol habitualment.
 
Els empresaris, periodistes i acompanyants que formaven part de la delegació van pagar cadascú el seu viatge, cosa que no passa amb els desplaçaments del Govern espanyol.
 
El Govern demana a la vicepresidenta del Govern espanyol que, quan es pronunciï sobre la política d’austeritat que practica la Generalitat, s’informi prèviament per poder tenir totes les dades de manera contrastada i rigorosa sobre els fets dels quals emet opinió.
 
Finalment, el Govern vol recordar que la missió catalana a Israel ha estat molt positiva i ha donat els seus fruits. Ja s’hi han produït una seixantena d’acords entre empreses catalanes i israelianes que permetran començar projectes empresarials conjunts per desenvolupar nous productes i serveis en el camp de les TIC i les Smartcities.