• El cap de l’Executiu ha inaugurat una jornada de reflexió en el marc dels actes commemoratius dels 75 anys de la Fundació Aspasim, dedicada a l’atenció a persones amb discapacitat psíquica greu
El president Mas saluda un dels participants en la jornada
El president Mas saluda un dels participants en la jornada
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat avui el paper del voluntariat i de les entitats socials, assenyalant que “Catalunya té un teixit associatiu molt potent, molt fort i molt ben travat”. El cap del Govern ha recordat que el 60% de la població del país no té origen català i ha destacat que “la cohesió del país, amb persones de procedències tan diferents, s’ha pogut fer perquè hi ha aquest teixit associatiu, que és un gran actiu de Catalunya”.
 
Artur Mas ha afirmat que el concepte d’identitat col·lectiva es refereix a “el territori, la llengua, la cultura, les institucions i la voluntat col·lectiva de ser el que som, però també es basa en aquest teixit associatiu, que vol dir la implicació de la gent de la societat organitzada per ocupar-se dels grans temes del país”. El president ha conclòs que aquest “és un tret identitari molt important de Catalunya” i ha afegit que “no el podem perdre de cap manera, sinó intentar no només conservar-lo, sinó potenciar-lo, perquè en els moments complicats com el que estem vivint dóna solidesa i cohesió al conjunt del país”.
 
El president de la Generalitat ha destacat especialment el paper dels voluntaris com “un altre dels grans actius del nostre país” i ha subratllat que “les persones que s’hi dediquen se senten cridades a aquest servei i a tornar a la gent moltes coses que han rebut de la societat”.
 
El cap de l’Executiu, ha destacat la feina del teixit associatiu i del voluntariat durant la inauguració, aquest matí, d’una jornada de reflexió organitzada en el marc dels actes commemoratius del 75è aniversari de la Fundació Aspasim, entitat barcelonina dedicada a l'atenció integral a persones amb discapacitat psíquica greu. En l’acte l’ha acompanyat la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté.
 
El president ha aprofitat l’acte per fer una crida a “vèncer clixés i prejudicis” respecte a les persones amb discapacitat psíquica i ha assegurat que la celebració d’aquest aniversari “dóna confiança, perquè demostra que hi ha hagut molta gent que hi ha posat hores, feina, alegria, empenta i il·lusió".
 
Orígens d’Aspasim
L’any 1938, la pedagoga Maria Mullerat, fundadora d'Aspasim, va començar a detectar per encàrrec de la Regidoria de Cultura “les alteracions dels escolars en les escoles municipals i grups escolars de Barcelona”  i va impartir posteriorment -amb la incorporació de la mestra Vicenta Verdú l’any 1946- classes de rehabilitació a infants amb dificultats d'aprenentatge per integrar-los posteriorment a les escoles ordinàries. En l’actualitat, l’entitat atén prop de 300 persones a tots els districtes de Barcelona.
 
En la inauguració de la jornada, dedicada a la Convenció Internacional de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat, també hi han intervingut el director de l'Associació Aspasim, Efren Carbonell i Paret, i el president de la Fundació Aspasim, Efren Carbonell i Codinach. La conferència inaugural ha anat a càrrec d’Alejandro Saiz, catedràtic de dret constitucional de la Universitat Pompeu Fabra i jutge ad hoc en el Tribunal Europeu de Drets Humans.

1  

Imatges

Inauguració jornada

Inauguració jornada 400