• El conseller de la Presidència ha clos l’estrena del documental “Preparats per decidir. La consulta viatja als Estats Units” que s’ha fet al Teatre de la Passió d’Olesa de Montserrat aquest vespre
 
El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat avui que “la potència i la força” del procés que ara “fem col·lectivament” a Catalunya “és invencible i no el pot parar ningú” tot i les “dificultats” del camí que “hem de recórrer “. Homs ha pronunciat aquestes paraules en el discurs de cloenda de l’estrena oficial del documental "Preparats per decidir. La consulta viatja als Estats Units", que s’ha projectat al Teatre de La Passió d’Olesa de Montserrat davant d’unes 1.400 persones. “Aquest moviment”, ha dit, ”ens motiva a cadascú de nosaltres” i precisament és aquí on rau la seva “grandesa”.
 
El titular de la Presidència també ha posat l’accent en què ser “nosaltres mateixos” és una decisió “que ja no té retorn” i ha agraït la feina “magnífica” i desinteressada dels autors del documental, dels quals n’ha destacat la “força” del seu compromís per “una causa que és col·lectiva”.
 
L’audiovisual que s’ha fet presentat avui s’ha fet a partir de la feina de Jordi Cases, Neus Màrmol i Julio Gómez, que han recorregut 14.000 km en cotxe pels Estats Units per recollir testimonis de catalans que hi viuen i de diferents coneixedors de la cultura del nostre país. Entre els testimonis recollits pels més dels 25 estats que han visitat, hi ha el de la impulsora de la Fundació Ferragut, Mary Ann Newman, el del professor de Filosofia Jordi Graupera, o el del president del Catalan Institute of America, Jaume Solar, a més de corresponsals de diversos mitjans de comunicació catalans. Algunes de les ciutats per les que han passat són Nova York, Washington, Philadelphia, Atlanta, New Orleans, San Francisco o Chicago. El projecte també ha comptat amb la col·laboració de l'escriptora californiana Liz Castro, autora del llibre What's up with Catalonia.
 
Prèviament a la projecció del documental, el portaveu del Govern ha visitat l’ajuntament d’Olesa de Montserrat, on ha estat rebut per l’alcalde del municipi, Salvador Prat, i ha signat en el llibre d’Honor. Homs ha mantingut una breu trobada amb l’alcalde i altres autoritats de la política local i nacional, com ara la portaveu parlamentària d'ERC, Marta Rovira, qui també ha intervingut al final de la projecció.