Personatges en Joc
El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha assistit avui a l’Escola Barrufet de Barcelona a la presentació de la quarta entrega de la col·lecció ‘Personatges en joc’ dedicada a l’industrial tèxtil català, Ferran Alsina (1861-1908). Acompanyat del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech (UPC), Antoni Giró, el secretari ha participat en una demostració sobre el funcionament i el contingut didàctic del joc adreçada a l’alumnat del centre.
 
A la presentació de la quarta edició de ‘Personatges en joc’ també hi ha assistit el regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy; Montserrat Alsina, familiar de Ferran Alsina; el director general de Recerca, Josep M. Martorell; i la directora general d’Educació Infantil i Primària del Departament d’Ensenyament, Alba Espot.
 
El ‘Personatges en joc’ dedicat a Ferran Alsina és un joc multimèdia adreçat als alumnes de 5è i 6è de primària (10-12 anys) que els permet descobrir la Catalunya de la revolució industrial així com la vida i algunes de les invencions de l’industrial català.
Ferran Alsina va ser un tècnic de la indústria tèxtil i economista que l’any 1889, amb Eusebi Güell, dirigia el Vapor Vell de Sants, la primera gran fàbrica tèxtil moderna que es va instal·la a Barcelona i una de les primeres de Catalunya. Per aquesta raó el joc està ambientat durant la revolució industrial.
 
El joc ha estat coordinat per la Secretaria d’Universitats i Recerca i desenvolupat per un equip dirigit pels professors de l’ETSEIB (UPC). També s’ha elaborat una guia didàctica per facilitar l'aplicabilitat del joc en l’aprenentatge dels nens i les nenes i per facilitar als professors la integració de la tecnologia en l’ensenyament al mateix temps que se’ls proposen noves activitats per realitzar a l’aula.
         
La col·lecció Personatges en joc

L’any 2009 la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech (UPC) van iniciar un projecte conjunt consistent en l’elaboració d’una col·lecció de materials educatius multimèdia que, sota el títol de ‘Personatges en joc’, vol donar a conèixer l’obra, la vida i context històric de diversos personatges rellevants de la història de la ciència i la tècnica de Catalunya als alumnes de tercer cicle d’educació primària (cursos 5è i 6è), per tal de fomentar les vocacions científiques entre els més petits.
 
Cada joc s’acompanya amb una guia didàctica elaborada per mestres i pedagogs que serveix d’orientació als professors a l’hora de desenvolupar a l’aula activitats associades al Joc. Per garantir el rigor dels continguts científics i la seva fidelitat a la realitat es compta amb l’assessorament de professors de la història de la ciència i de la tècnica de la pròpia Universitat Politècnica de Catalunya.
 
La difusió dels jocs de la col·lecció es fa a través de portals educatius vinculats al Departament d'Economia i Coneixement, el Departament d’Educació com l’edu365, així com al web www.personatgesenjoc.cat.
 
El tres lliuraments anteriors de la col·lecció ‘Personatges en joc’ han estat dedicats a l’inventor i científic Narcís Monturiol; l’alquimista Joan de Peratallada; i el paleontòleg Miquel Crussafont.

1  

Imatges

Presentació Personatges en joc

Presentació Personatges en joc 1741

1  

Fitxers adjunts

Comunicat Personatges en joc

Comunicat Personatges en joc
PDF | 237