Recerca i Universitats

La Secretaria d'Universitats i Recerca presenta una nova edició del joc multimèdia per a alumnes de primària dedicat a l'industrial tèxtil català Ferran Alsina

La quarta entrega de la col·lecció Personatges en joc permet als alumnes de tercer cicle de primària descobrir la Catalunya de la revolució industrial

query_builder   18 novembre 2013 11:01

event_note Nota de premsa

La Secretaria d'Universitats i Recerca presenta una nova edició del joc multimèdia per a alumnes de primària dedicat a l'industrial tèxtil català Ferran Alsina

La quarta entrega de la col·lecció Personatges en joc permet als alumnes de tercer cicle de primària descobrir la Catalunya de la revolució industrial

Personatges en Joc
El secretari d’Universitats i Recerca, Antoni Castellà, ha assistit avui a l’Escola Barrufet de Barcelona a la presentació de la quarta entrega de la col·lecció ‘Personatges en joc’ dedicada a l’industrial tèxtil català, Ferran Alsina (1861-1908). Acompanyat del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech (UPC), Antoni Giró, el secretari ha participat en una demostració sobre el funcionament i el contingut didàctic del joc adreçada a l’alumnat del centre.
 
A la presentació de la quarta edició de ‘Personatges en joc’ també hi ha assistit el regidor d’Ensenyament de l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy; Montserrat Alsina, familiar de Ferran Alsina; el director general de Recerca, Josep M. Martorell; i la directora general d’Educació Infantil i Primària del Departament d’Ensenyament, Alba Espot.
 
El ‘Personatges en joc’ dedicat a Ferran Alsina és un joc multimèdia adreçat als alumnes de 5è i 6è de primària (10-12 anys) que els permet descobrir la Catalunya de la revolució industrial així com la vida i algunes de les invencions de l’industrial català.
Ferran Alsina va ser un tècnic de la indústria tèxtil i economista que l’any 1889, amb Eusebi Güell, dirigia el Vapor Vell de Sants, la primera gran fàbrica tèxtil moderna que es va instal·la a Barcelona i una de les primeres de Catalunya. Per aquesta raó el joc està ambientat durant la revolució industrial.
 
El joc ha estat coordinat per la Secretaria d’Universitats i Recerca i desenvolupat per un equip dirigit pels professors de l’ETSEIB (UPC). També s’ha elaborat una guia didàctica per facilitar l'aplicabilitat del joc en l’aprenentatge dels nens i les nenes i per facilitar als professors la integració de la tecnologia en l’ensenyament al mateix temps que se’ls proposen noves activitats per realitzar a l’aula.
         
La col·lecció Personatges en joc

L’any 2009 la Generalitat de Catalunya i la Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech (UPC) van iniciar un projecte conjunt consistent en l’elaboració d’una col·lecció de materials educatius multimèdia que, sota el títol de ‘Personatges en joc’, vol donar a conèixer l’obra, la vida i context històric de diversos personatges rellevants de la història de la ciència i la tècnica de Catalunya als alumnes de tercer cicle d’educació primària (cursos 5è i 6è), per tal de fomentar les vocacions científiques entre els més petits.
 
Cada joc s’acompanya amb una guia didàctica elaborada per mestres i pedagogs que serveix d’orientació als professors a l’hora de desenvolupar a l’aula activitats associades al Joc. Per garantir el rigor dels continguts científics i la seva fidelitat a la realitat es compta amb l’assessorament de professors de la història de la ciència i de la tècnica de la pròpia Universitat Politècnica de Catalunya.
 
La difusió dels jocs de la col·lecció es fa a través de portals educatius vinculats al Departament d'Economia i Coneixement, el Departament d’Educació com l’edu365, així com al web www.personatgesenjoc.cat.
 
El tres lliuraments anteriors de la col·lecció ‘Personatges en joc’ han estat dedicats a l’inventor i científic Narcís Monturiol; l’alquimista Joan de Peratallada; i el paleontòleg Miquel Crussafont.

1  

Imatges

Presentació Personatges en joc

Presentació Personatges en joc 1741

1  

Fitxers adjunts

Comunicat Personatges en joc

Comunicat Personatges en joc
PDF | 237

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia