El Palau de la Generalitat ha acollit aquesta tarda la Diada del Vi Novell 2013
 
La sumiller Meritxell Falgueras i l’actor Roger Coma, els encarregats d’espinjolar la bóta de vi novell
 
El president de l’Academia de Sumillería Española, Juan Muñoz, ha fet el pregó
Moment de l'acte de celebració de la rebuda del vi novell
Moment de l'acte de celebració de la rebuda del vi novell
Des d’aquest matí, una branca de pi penja del balcó del Palau de la Generalitat de Catalunya com a símbol de l’arribada del Vi Novell de la collita 2013. Com marca la tradició, pels voltants de sant Martí, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha volgut retre homenatge al vi novell en un acte que ha estat presidit pel conseller Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI). Jordi Bort. Aquest acte ha comptat amb la presència de més de 200 empresaris, restauradors i representants del sector vitivinícola català.
 
El conseller Pelegrí ha afirmat que aquesta festa és una invitació a conèixer el vi de l’any i un any més ha animat els assistents “a recuperar la imatge del vi com a aliment saludable de la dieta mediterrània i educar el consumidor, donant-li a conèixer les característiques sensorials que li permetin distingir les diferents varietats i qualitats del vi.”
 
Però el titular d’Agricultura ha insistit sobretot en el fet que cal “posar més èmfasi en la comercialització, ja que s’estan elaborant vins de gran qualitat que haurien de ser presents arreu”. Segons el conseller, els mercats on més possibilitat de creixement té el nostre vi són Catalunya mateixa i els mercats internacionals. “És hora d’estrènyer llaços amb el mercat de proximitat, l’exterior i la restauració”, ha dit el conseller.
 
Pelegrí ha explicat que, enguany, la collita de la verema ha estat de gran qualitat, i d’una quantitat superior a la de 2012. “Tot i que aquest any la verema s’ha fet esperar, per les condicions metereològiques, la collita gaudeix d’un estat sanitari perfecte, i les expectatives d’obtenir uns vins joves o novells amb un alt nivell de qualitat són molt bones, cosa que amplia l’oferta que el sector posa a disposició dels consumidors”.
 
Per al conseller, “Catalunya és un país amb molta tradició, amb un important patrimoni vitivinícola, amb prestigioses zones de producció i grans vins reconeguts i premiats arreu del món”. “Aquesta cultura, l’hem d’ensenyar i saber potenciar, ja que és un clar exponent de la nostra manera de ser i entendre el món”.
 
La Diada del Vi Novell és un homenatge a la tradició vitivinícola, una rebuda al vi nou, que donarà les primeres notes de com seran els vins de l’anyada. Al mateix temps, aquesta Diada serveix per promocionar un producte que és considerat aliment de la dieta mediterrània i per posicionar-ne el consum, de manera adequada, en la vida social.
 
El president de l’Academia de Sumillería Española, i un dels grans impulsors del sector, Juan Muñoz, ha estat l’encarregat de pronunciar el pregó de la Diada del Vi Novell 2013.
 
A més, la periodista i sumiller Meritxell Falgueras i l’actor de sèries com 'Gran Hotel' a Antena 3 o 'Gran Nord' a TV3, Roger Coma, han estat els encarregats d’espinjolar la bóta de vi novell (blanc i negre) per fer rajar el primer vi i tastar-lo. L’acte serà conduït per Anna Boadas, periodista i presentadora del programa de TV3 “Divendres”. 
 
L’acte ha finalitzat amb el lliurament, per part dels Mestres Cellerers de Catalunya, del Memorial Grimi a la periodista gastronòmica de TV3 Tana Collados.
 
Empreses que hi participen
 
CELLER
DO
ALTA ALELLA
Alella
JOAQUIM BATLLE
Alella
HOSPITAL SANT JOAN BAPTISTA DE SITGES
Catalunya
TORRES
Catalunya
MAS FORASTER
Conca de Barberà
VINÍCOLA DE SARRAL
Conca de Barberà
 LA GRAVERA
Costers del Segre
CASTELL DEL REMEI
Costers del Segre
MAS RAMONEDA
Costers del Segre
CÉRVOLES
Costers del Segre
TROBAT
Empordà
CEDÓ ANGUERA
Montsant
CELLER EL MASROIG 
Montsant
CELLER AIBAR
Montsant
ALBET I NOYA
Penedès
GRAMONA
Penedès
COVIDES 
Penedès
TORELLÓ
Penedès
SUMARROCA
Penedès
CELLER PASANAU
Priorat
MAS VICENÇ
Tarragona
AGRÍCOLA SANT JOSEP DE BOT
Terra Alta
CATERRA DE LA POBLA DE MASSALUCA
Terra Ata
LA BOTERA DE BATEA
Terra Alta
COOPERATIVA DE BATEA
Terra Alta
 

1  

Fitxers adjunts

Moment de l'acte de celebració de la rebuda del vi novell

Moment de l'acte de celebració de la rebuda del vi novell
JPG | 34