Els 35 regidors i regidores de joventut del Bages, la consellera comarcal de joventut, Sònia Díaz, i el coordinador territorial de Joventut a Barcelona, Oriol Martín, estan convocats aquesta tarda a la Taula Comarcal de Joventut, impulsada pel Departament de Benestar Social i Família a través de la Direcció General de Joventut.
 
La Taula Comarcal de Joventut és l’òrgan encarregat de fer el diagnòstic, identificar les problemàtiques, establir les prioritats i, finalment, elaborar les propostes en matèria de joventut a la comarca. Els resultats d’aquesta taula són elevats a la taula de joventut de la demarcació de Barcelona i a la comissió interinstitucional de joventut. En aquesta comissió, d’àmbit nacional, és on s’aproven, finalment, les propostes concretes que s’acabaran impulsant als municipis a través del Pla d’actuació territorial de polítiques de joventut 2014-2016.
 
D’aquesta manera, la trobada d’avui, que té lloc a la seu Consell Comarcal, servirà per analitzar les necessitats dels 28.127 joves del Bages i establir uns objectius per donar-hi una resposta eficaç i eficient a través de programes i actuacions concretes.
 
Aquestes propostes aniran en la línia dels reptes plantejats pel Pla Nacional de Joventut de Catalunya (PNJCat) 2020 –aprovat pel Govern el gener passat–, que afronten diferents objectius per millorar la vida dels joves, com són la trajectòria educativa, la laboral, la transició domiciliària, la promoció de la vida saludable, la participació en allò col·lectiu, l’accés a una cultura socialment cohesionadora.
 
Set Taules Comarcals a Barcelona
 
A la demarcació de Barcelona s’han celebrat set Taules Comarcals de Joventut entre aquest octubre i novembre, inclosa la del Bages.