Direcció General de Comunicació

Altres Acords de Govern

Altres Acords de Govern

query_builder   19 novembre 2013 15:19

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

El Govern imposa una sanció a Repsol Petróleo per l’abocament accidental d’un derivat del petroli
 
El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat avui la imposició d’una sanció de 500.000 euros a l’empresa Repsol Petróleo SA per l’abocament accidental de 5.697 tones de nafta (derivat del petroli) registrat en una canonada soterrada de la seva planta dins el terme municipal de la Pobla de Mafumet, a la comarca del Tarragonès.
 
Aquest vessament, que es va registrar l’octubre de l’any passat, va afectar els aqüífers de la zona (al·luvial del Baix Francolí i plioquaternari del Camp de Tarragona) i, per tant, la sanció va encaminada a poder restituir el medi en les seves condicions prèvies al vessament.
 
El Govern acorda la integració del personal sanitari del Departament de Justícia adscrit als serveis penitenciaris i de justícia juvenil a l’Institut Català de la Salut (ICS)
 
El Govern ha aprovat avui la integració del personal sanitari del Departament de Justícia adscrit als serveis penitenciaris i de justícia juvenil a l’Institut Català de la Salut (ICS). Amb aquesta decisió, al voltant de 280 professionals sanitaris que en aquests moments estan adscrits al Departament de Justícia, passaran a ser personal de l’ICS. Al mateix temps, s’assoleix la integració efectiva de la sanitat penitenciària en el sistema sanitari públic de Catalunya, encarregat de l’atenció sanitària de tots els ciutadans.
 
Aquesta integració ratifica l’Acord de la Mesa General de Negociació dels Empleats Públics de la Generalitat de Catalunya, de 18 de novembre de 2013, que alhora respon a l’acord previ signat entre representants dels departaments de Salut, de Justícia, i de l’Institut Català de la Salut i les organitzacions sindicals CCOO i UGT.
 
El Govern aprova un acord entre el Departament de Salut i el Ministeri de Ciència i Tecnologia de la República de Panamà
 
El Govern ha acordat l’aprovació de la subscripció d’un conveni marc entre el Ministeri de Ciència i Tecnologia de la República de Panamà i l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Salut, per a la col·laboració en l’àmbit de la salut. El conveni marc establirà el marc jurídic per al desenvolupament de la col·laboració en l’àmbit de la salut en matèries de salut pública, assistència sanitària, investigació en salut, desenvolupament tecnològic i cooperació.
La cooperació entre ambdós governs se centrarà en l’intercanvi de millors pràctiques i la participació d’ambdues parts en esdeveniments d’interès comú; l’organització de conferències, tallers i seminaris per promoure activitats de cooperació, investigació, docència o formació; i l’establiment de vies de consulta recíproca entre els àmbits de les respectives administracions.
Les àrees temàtiques en què es desenvoluparà l’acord seran la salut pública; l’assistència primària i hospitalària; les emergències mèdiques i el transport sanitari medicalitzat; la investigació i innovació; la formació de directius en salut, investigació per a la salut i professionals sanitaris; els centres col·laboradors i les xarxes en salut.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia