• El cap de l’Executiu ha assegurat que a Catalunya el llenguatge modern el representen les universitats, les noves tecnologies i les relacions avançades entre les persones
  • El president Artur Mas ha presidit l’acte commemoratiu del 40è aniversari de Fujitsu a Catalunya
El president Mas durant l'acte commemoratiu
El president Mas durant l'acte commemoratiu
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lamentat, aquesta tarda, que “en el debat polític hi ha molt llenguatge antic, passat de moda i tronat, d’aquells que fins i tot pensen a aplicar lleis per posar a la presó presidents elegits democràticament” en contraposició “al llenguatge de la modernitat”. I, en aquest sentit, ha assegurat que a Catalunya aquest llenguatge modern el representen les universitats, les noves tecnologies de la informació i de la comunicació, les relacions avançades entre les persones i els centres de producció científica, “en una Europa que estem construint sense duanes, sense barreres ni fronteres i amb la lliure circulació de persones, de capitals, de tecnologies i de béns i serveis”.
 
En el decurs de l’acte commemoratiu del 40è aniversari de Fujitsu a Catalunya i el 400 aniversari de la primera ambaixada del Japó a Occident, el cap de l’Executiu ha recordat que la multinacional nipona és un dels casos d’empreses japoneses que fa temps que estan instal·lades a Catalunya, fet que respon a “una estratègia dissenyada, continuada i amb objectius clars per intentar convertir-nos en un dels centres d’atracció per a empreses japoneses a Europa, al sud d’Europa, a la Península Ibèrica i a l’Estat espanyol”. Per això, ha assegurat, que ara es pot recollir el fruit de tenir 160 empreses japoneses en territori català, que representen el 50% de totes les empreses nipones d’Espanya.
 
En la mateixa línia, el president Mas ha recordat també que a Catalunya hi ha més de 4.000 multinacionals, responent així a l’objectiu del país d’intentar convertir-se en un centre potent d’atracció d’empreses estrangeres. “Les infraestructures del nostre país, les universitats i les escoles de negoci, així com la formació qualificada són factors que han estat determinants per aconseguir-ho”, ha reblat.
 
El cap del Govern ha volgut agrair als directius de Fujitsu la confiança dipositada en Catalunya en la seva condició de plataforma de projecció més enllà del que és estrictament la Península Ibèrica. “Nosaltres no volem ser només una plataforma per al mercat espanyol o ibèric, sinó que volem ser una plataforma de projecció, com a mínim, a nivell mediterrani i europeu i, si podem anar més enllà, millor”, els ha dit.
 
Finalment, el president ha finalitzat la seva intervenció subratllant la importància de Catalunya en l’àmbit del turisme, tot i assegurar que Catalunya té la suficient diversificació econòmica per apostar pel turisme i per a moltes altres coses.
 
 
En l’acte commemoratiu també hi han pres part el rector de la UPC, Antoni Giró, i la presidenta de Fujitsu, Ángeles Delgado. En acabar, tots tres han plantat un cirerer als jardins del rectorat de la UPC i han descobert una placa commemorativa de l’esdeveniment.
 

2  

Fitxers adjunts

Fotografia de l'acte commemoratiu del 40è aniversari de Fujitsu

Fotografia de l'acte commemoratiu del 40è aniversari de Fujitsu
JPG | 427

El president Mas, el rector de la UPC i la presidenta de Fujitsu plantant un l'arbre

El president Mas, el rector de la UPC i la presidenta de Fujitsu plantant un l'arbre
JPG | 568